Kõik Rally Estonia võistlejad läbivad SYNLABis koroonatesti

Tartu Postimees
Copy
Kõik Rally Estonia võistlejad läbivad SYNLABis koroonatesti.
Kõik Rally Estonia võistlejad läbivad SYNLABis koroonatesti. Foto: Synlab

Eestis esmakordselt toimuval WRC rallil koroonaviiruse leviku ennetamiseks ja tõkestamiseks sõlmisid Rally Estonia ja SYNLAB Eesti koostööleppe, mille alusel läbivad kõik rallil osalevad sõitjaid, nende meeskonnaliikmed ja Eesti Rahva Muuseumis asuva võistluskeskusega seotud inimesed koroonaviiruse SARS-CoV-2 viiruse testimise.

SYNLAB avab WRC meeskondade testimiseks spetsiaalsed n.-ö drive-in proovivõtupunktid Tallinna lennujaamas, Tallinna sadama A ja D terminalis ning läbi Läti saabujatele Tartus, Teguri 37 B asuvates SYNLABi ruumides. Ninaneeluproovid testitakse SYNLABi Tallinna laboris, kus paari päeva jooksul teostatakse ca 1000 laborianalüüsi.

Rally Estonia direktor Urmo Aava sõnul saabuvad rallile paljud tiimid n.ö punastest riikidest, näiteks Hispaaniast, Prantsusmaalt ja mujalt, kus on koroonaviiruse levik kõrge. «Me teeme ralli korraldusmeeskonna ja partneritega koostöös kõik selleks, et ralli ei tooks Eestisse mitte ühtki uut koroonajuhtumit. Üks meede selle tagamiseks on koostöös SYNLABiga loodud kohustuslik testimine kõikidele sõitjatele kohe, kui nad riiki on saabunud, millele järgneb eneseisolatsioon testi tulemuse selgumiseni. Alles negatiivne tulemuse järel lubatakse nad võistlusalale. Sõitjad, kes juba varem Eestisse saabunud, peavad kordustesti läbima 24 tundi enne akrediteeringu saamist,» ütles Aava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles