Tarkusepäeva mess toimub plaanipäraselt

Tartu Postimees
Copy
Järgmisel teisipäeval, 1. septembril tähistatakse Tartu kesklinnas traditsiooniliselt tarkusepäeva.
Järgmisel teisipäeval, 1. septembril tähistatakse Tartu kesklinnas traditsiooniliselt tarkusepäeva. Foto: Ingrid Mitt

Olgugi et koroonaviiruse levikust tingitud probleemid on kooliaasta alguses tõstatanud hulga keerulisi probleeme, näeb praegune kava ette, et Tartu südalinna kavandatud tarkusepäeva mess leiab aset märkimisväärsete piiranguteta.

1. septembril kella 15st Kaarsilla naabruses Ülejõe pargis peetaval messil on kavas mitmesugused töötoad, etteasted ja kontserdid. Lisaks tutvustavad end noortele suunatud huviharidusorganisatsioonid ja asutused.

Projektijuht Elisabeth Jänes märkis, et eelmistel aastatel on messi külastanud paar tuhat inimest. Sel korral oodatakse pisut väiksemat hulka, sest eeldatakse, et osa inimestest ei julge veel avalikel üritustel käia. Siiski tundus korraldajatele, et viiruse levik Tartus on praeguseks sedavõrd tagasi tõmmanud, et noortele mõeldud ürituse ärajätmiseks või piiramiseks pole põhjust.

Messialal paluvad korraldajad järgida 2 + 2 reeglit ja liikuda hajutatult. Lisaks saatsid korraldajad noorsoo-organisatsioonidele meeldetuletuse, et telkide ja töötubade juures tuleb piirata inimeste arvu ja võimaluse korral kanda maski. Ürituse alal liiguvad ringi vabatahtlikud, kes tuletavad meelde 2 + 2 reeglit ja pakuvad käte desinfitseerimise võimalust.

Päeva lõpetab räppar Reket, kelle kontsert algab Kaarsillal kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles