Jazzkaar toob maailma muusika Tartusse

Tartu Postimees
Copy
10. oktoobril astuvad Tartus üles maailmas tuntud, Norra populaarseim jazzvokalist Silje Nergaard jazzpianist Espen Bergiga.
10. oktoobril astuvad Tartus üles maailmas tuntud, Norra populaarseim jazzvokalist Silje Nergaard jazzpianist Espen Bergiga. Foto: Agnete Brun

​Festival Jazzkaar rõõmustab tänavu muusikafänne ja toob maailmas tuntud artistid 10. ja 11. oktoobril Tartusse. Esinevad Norra populaarseim džässvokalist Silje Nergaard džässpianist Espen Bergiga, laulja ja näitleja Hanna-Liina Võsa perekontserdiga ning elektroonilist klaveriminimalismi viljelev sakslane Niklas Paschburg.

16 albumit avaldanud vokalist ja helilooja Silje Nergaard esineb hinnatud jazzpianisti Espen Bergiga 10. oktoobril Tartu Heino Elleri muusikakooli Tubina saalis. Tegu on Norra edukaima džässlauljaga, kelle 2001. aastal välja antud plaat «At First Light» on Norra läbi aegade enimmüüdud džässialbum. Eestis esitab lauljatar lugusid maikuus välja antud omanimeliselt kogumikalbumilt, mis on salvestatud koostöös auhinnatud džässpianisti Espen Bergiga. 

11. oktoobril võõrustab heade mõtete linn kahte kontserti, esinevad Hanna-Liina Võsa ja Saksamaa helilooja ning produtsent Niklas Paschburg. Hanna-Liina Võsa kontsert pakub äratundmisrõõmu lapsevanematele ning kaasalaulmis- ja tantsimislusti pere noorematele – kõlavad lood tuntud muusikalidest, ETV lastesaadetest ning plaadilt«Miki merehädas». Klaveriminimalismi, klassikat ja elektroonilist muusikat üheks tervikuks kokku siduv Niklas Paschburg lubab aga meditatiivset rännakut stiilivälistes sfäärides. 

31. Tallinna rahvusvaheline festival Jazzkaar toimub 9.–15. oktoobrini Tallinnas, Tartus ja Pärnus ning 3. novembril Tallinnas Alexela kontserdimajas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles