Tartu linn planeerib teeremonte

Tartu Postimees
Copy
Tartu linn plaanib mitmeid teeremonte Turu ja Riia tänaval, Puiestee tänaval ja Aruküla teel ning Tüve ja Lääne tänaval.
Tartu linn plaanib mitmeid teeremonte Turu ja Riia tänaval, Puiestee tänaval ja Aruküla teel ning Tüve ja Lääne tänaval. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, milles küsitakse luba riigihangete korraldamiseks tänavate remondiks. Teetööd on kavas Turu ja Riia tänaval, Puiestee tänaval ja Aruküla teel ning Tüve ja Lääne tänaval. Tänavate seisukord on halb, kuna teekattesse on tekkinud pikiroopad ning kaevekohtadest põhjustatud ebatasasused.

Turu ja Riia tänava lõigul planeeritakse teekatte freesimis-, asfalteerimis- ja  markeerimistöid. Puiestee tänavale rajatakse tööde käigus sademeveekanalisatsioon, remonditakse tänavavalgustus, vahetatakse äärekivid ja pannakse uus asfaltkate. Jalakäijate liiklemistingimuste parandamiseks rekonstrueeritakse Emajõe-poolne jalgtee. Puiestee tänava, Aruküla tee, Turu ja Riia tänava remondiks eraldas Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Tartu linnale toetuseks 868 000 eurot.

Tüve ja Lääne tänava rekonstrueerimine on seotud Tüve 2, 4, 6 ja 8  kinnistule ehitatavate sotsiaalmajadega. Uuele elamupiirkonnale rajatakse juurdepääsud, s.h jalg- ja jalgrattateed, tänavavalgustus ning tehnovõrgud. Osaliselt korrastatakse ka Jaamamõisa oja. Uue projektlahendusega on tänavatelt ära kaotatud parkimine. Parkida saab läheduses asuval Tüve 10 asuval parkimisplatsil ja Tüve ning Lääne tänava nurgal paikneval alal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles