Tartu Uue Teatri põhijõududega liitub tänavu neli noort näitlejat ja lavastajat

Tartu Postimees
Copy
Uuest hooajast liituvad Tartu Uue Teatriga näitlejad (vasakult) Andreas Aadel, Elise Metsanurk, Ekke Hekles ja Martin Kork.
Uuest hooajast liituvad Tartu Uue Teatriga näitlejad (vasakult) Andreas Aadel, Elise Metsanurk, Ekke Hekles ja Martin Kork. Foto: Ivar Põllu

Uuest hooajast on neli äsja lavakunstikooli 29. lennu lõpetanud noort näitlejat ja lavastajat sidunud oma tuleviku Tartu Uue Teatriga. Elise Metsanurk, Andreas Aadel, Martin Kork ja Ekke Hekles on Tartu Uue Teatri värskeimad virtuaalse trupi liikmed, st nad teevad kaasa enamikus uuslavastustes. Lavastaja õppesuuna lõpetanud Aadel ja Metsanurk teevad kumbki hooajas ka ühe lavastuse. 

Noored lavastajad ja näitlejad liituvad teatri praeguse trupiga, põhijõududega, kes on olnud teatri nägu läbi aastate. Uued inimesed  kaasatakse eesmärgil anda teatri tegevusele uut hingamist ja entusiasmi. 

Tartu Uue Teatri algava 13. hooaja esimeses pooles esietenduvad Kadri Noormetsa lavastus «Ümarlaud» ja Andreas Aadli lavastus «Mängu ilu».

«Ümarlaud» on üks saar, kus seltskond inimesi soovib teada tõtt. Tegemist on Kadri Noormetsa teise lavastusega Tartu Uues Teatris. Lisaks Noormetsale on trupis värskelt liitunud näitlejad Ekke Hekles ja Martin Kork ning põhijõud Maarja Jakobson ja Helgur Rosenthal. Maalikunstnikuna on kambas Kairo, lava loob Tanel Russ, heli toob saali Taavi Suisalu, valguse Karl Marken ja dramaturgilise kõrvalpilgu heidab Aare Pilv. 

Lavastaja Andreas Aadli esimene Uue Teatri lavastus  «Mängu ilu» tegeleb võistlemise teemaga. Lavastus on duell, kus selguvad võitja, kaotaja ja see, mis jääb nende vahele. Lavastuses mängivad kursusekaaslased Elise Metsanurk ja Jan Ehrenberg äsja lõpetanud lavaka 29. lennust. Lavastuse kunstnik on Kristjan Suits. 

Sügishooajal mängitakse edasi ka eelmiste hooaegade lavastusi. Näha saab Ivar Põllu nostalgiavaba draamat «Anne lahkub Annelinnast», Renate Keerdi lavastust «Lävi», taas saab kogeda läbi linna kulgevat helirännakut «Fantoomvalu» ja viimaste etendusteni jõuab Piret Jaaksi dokumentaalsetel materjalidel põhinev lavastus «Ilusad inimesed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles