Kõnniteel aina kerkiv mügar nõuab ühistult kallist remonti (2)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Annelinnas Anne 61 maja kõrval on kasejuured kõnniteele kergitanud suure mügara.
Annelinnas Anne 61 maja kõrval on kasejuured kõnniteele kergitanud suure mügara. Foto: Kristjan Teedema

Tartus Annelinnas on ühel hiljuti linna rahaga sebrad ja künnise saanud tänavaristil üks nurgake korda tegemata jäänud. See pole tavaline remonditud ja remontimata ala piir, vaid näitab ilmekalt, kuidas looduse jõud käib inimese mõttest kaugel ees. Või kui lihtsamini öelda, on kõnnitee alla sirutunud kasejuured kergitanud kõnniteele nii võimsa künnise, et elektritõukeratta või ratastooliga sellest üle ei saa, ka unistaval jalutajal lööb kuumaastik sammu sassi.

Koht on otse Anne 61 üheksakorruselise maja sissesõidutee kõrval ja probleem on kõneainet pakkunud mitu aastat. Tegudeni pole siiski jõutud.

«See kaseallee siin on linna oma, aga kõnnitee on korteriühistu oma,» selgitas suure korteriühistu esimees Anne Valk. «Oleme küll mõelnud, et peame hakkama kõnniteega toimetama, ka üldkoosolekul oleme arutanud, aga rahvas ei ole nõus. Meil on veel pangalaenu maksta, see oleks lisaväljaminek. Aga meil on olnud oma majas tegemist nii palju, tegeleme remondiga. Kui maja kukub kokku, aga majaesine on üle kullatud, siis sellega ei ole ükski korteriomanik nõus.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles