Teatrirahvas on hädas tänavaremondiga

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Sissesõit Vanemuise teatri taha on keeruline, sest teeosad on eri kõrgusega.
Sissesõit Vanemuise teatri taha on keeruline, sest teeosad on eri kõrgusega. Foto: Laila Kaasik

Vanemuise tänava valmimise tähtaeg on 1. september, kuid Tartu linna teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski peab väga ebatõenäoliseks, et see nii läheb.

Vanemuise teatri haldusjuhi Kalle Kuke sõnul on Vanemuise suure maja, kontserdimaja ja Shakespeare’i kohviku töötajate ning kaubaga varustajate jaoks keeruline sisse- ja väljasõit. «Üks probleem on teede kõrguste vahe, teine, et sajuvesi jooksis kontserdimaja keldrisse,» ütles Kukk. Lužetski kinnitas, et sissesõidu teeb keeruliseks see, et paigaldatud on küll äärekivid, kuid veel pole valatud asfalti. Ta lisas, et OÜ Asfaldigrupp peab kõik mured lahendama 1. septembriks, muidu ootab trahv. «Saadame ehitajale meeldetuletuse, et tähtaeg läheneb, kuid vaadates seda tööd, ma ei usu, et Vanemuise tänav nädalaga valmis saab,» lisas Lužetski.

Kuke sõnul võib üheks murekohaks saada ka parkimistasku Vanemuise mäel. «Tegime linnale ettepaneku, et see ruum jääks vaid külastajaid vedavatele bussidele peatumiseks, mitte taksodele parkimiskohaks. Praegu jäi aga pool parkimistaskut siiski taksodele. Eks see selgub aja jooksul, kuidas taksojuhid suudavad tagada parkimiskohad teatrikülastajate peale- või mahaminekuks,» ütles Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles