Tartu lühiuudised

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Taevakraanid läksid kohe festivali alguses valla, ent pidulistel olid vihmavarjud kaasas.
Taevakraanid läksid kohe festivali alguses valla, ent pidulistel olid vihmavarjud kaasas. Foto: Margus Ansu

Politseikoer Rikky leidis metsas hätta sattunud mehe

Reede õhtul käivitas politsei Tartumaal Elva vallas otsingu, et leida hommikul metsa läinud ja kadunuks jäänud 85-aastast mees. Kella 20 paiku teatati politseile, et hommikul Elva vallas oma sõiduautoga metsa marjule sõitnud eakas mees ei vasta oma telefonile ega ole oodatud ajaks koju naasnud. Lähedaste sõnul esines mehel terviseprobleeme, mistõttu kahtlustasid nad tema ohtu sattumist.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Indrek Koemets rääkis, et esmalt selgitati mehe mobiiltelefoni positsioneerimisega välja võimalik piirkond, kust ta metsa liikus. Kuigi see andis otsingualaks küllalt suure maa-ala, õnnestus politseinikel metsasihte ja -teid läbi kammides üsna kiiresti leida metsaservale jäetud mehe sinine sõiduauto.

Politseikoer Rikky võttis masina juurest metsa kadunud mehe jälje üles ning viis otsingumeeskonna sadakond meetrit eemale põõsastikku, kus eakas mees lamas abivajavas olekus samblal. Hätta sattunud mees oli küll kontaktne, kuid oma tervisliku seisundi tõttu anti ta meedikute hoole alla. 

Vihm Elva elamuslasi ei heidutanud

Laupäeval peeti Verevi järve ääres Elva elamusfestivali #tartumaine. Üritus haaras kaasa kogu Tartumaa: osalesid Elva, Nõo, Kastre, Kambja, Peipsiääre, Luunja ja Tartu valla kultuurikollektiivid ning ettevõtjad.

Kell üks alanud festivalil puhkes kohe alguses vihmasadu, ent nagu selgus, ei lasknud festivalile tulnud end sellest heidutada. Järveäärsel kauplemistänaval pakkus ligi 80 Tartumaa ettevõtjat kõikvõimalikke tooteid ning samas tutvustasid inimesed ka kohalike kogukondade tegemisi. Festivalil sai proovida eri tootjate toidu- ja joogipoolist, panna proovile enda meisterdamisoskused ning nautida muusikat ja tantsu.

Üsna suurejooneliselt ette võetud festival läks korraldajate arvates korda ning ka publik näis üritusega igati rahule jäävat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles