Tartumaale lisandus üks koroonaviirusesse nakatunu

Tartu Postimees
Copy
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides
Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja
Koroonaviiruse drive-in testimine Paides Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh

Terviseamet teatas, et ööpäevaga lisandus Eestis seitse positiivset koroonaviiruse testi.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 454 haigust Covid-19 põhjustava Sars-CoV-2 viiruse esmast testi, millest seitsme testi tulemus osutus positiivseks. Rahvastikuregistri andmete järgi laekus viis positiivset testitulemust Ida-Virumaale, üks Harjumaale Tallinnasse ja üks Tartumaale.

Tartumaa uue koroonajuhu puhul on tegemist nakatunu lähikontaktsega, Harjumaale lisandunud juhu nakkusallikas on hetkel teadmata. Neli Ida-Virumaa uut koroonaviiruse juhtu on seotud Estonia kaevanduse koldega, haigestusid üks töötaja ja kolm koldega seotud inimeste lähikontaktset. Ühe juhtumi asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa kahe koldega on seotud üle 30 haigusjuhu. Ida-Virumaa nii-öelda Jõhvi Keldri koldega on tänaseks seotud üheksa baari külastajat, kellest kaks on Estonia kaevanduse töötajad. Koldega on kokku seotud 15 inimest, neist  kuus on baaris viibinute pereliikmed ja tuttavad. Estonia kaevanduses on kokku nakatunud 13 töötajat, neist kaks esimest viibisid meelelahutusasutuses Jõhvi Kelder.

Lisaks on haigestunud seitse kaevanduse töötajate pereliiget ja tuttavat. Kuna kaks esimest Jõhvi Keldris nakatunud töötajat lähevad arvestuslikult Jõhvi Keldri kolde arvestusse, on Estonia kaevanduse koldega seotud hetkel 18 koroonaviiruse juhtu.  Haiglast sai koju kaks inimest, avati üks uus juhtum. 23. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 10 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju saadeti kaks inimest, avati üks uus Covid-19 haigusjuhtum.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Tänaseks on haiglates lõpetatud 402 Covid-19 haigusjuhtumit  389 inimesega. Tänase seisuga on tervenenud 2024 inimest. Neist 1 543 inimese (76,2%) haigusjuhtum on lõpetatud, 481 inimese puhul (23,8%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist. Viimase 14 päeva haigestumus 100 tuhande inimese kohta on 9,1.

Eestis on kokku tehtud ligi 141 000 esmase testi, nendest 2272 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata siit. Lae oma nutitelefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Allalaadimislink Androidi jaoks Allalaadimislink IOS-i jaoks LISAÜHIK Terviseamet tuletab meelde, et Covid-19 põhjustava koroonaviiruse Sars-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta.

Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida on soovitav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimalusel vältida. Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega. Mis tahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võta ühendust oma perearstiga. Perearstidele on antud juhised kõik Covid-19 kahtlased saata testimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles