Täna algab Verevi järve ääres Elva elamusfestival

Tartu Postimees
Copy
Elva Elamusfestival eelmisel aastal
Elva Elamusfestival eelmisel aastal Foto: Jaak Jänes

Elva elamusfestival #tartumaine leiab aset sel laupäeval, 22. augustil Elvas Verevi järve ääres.

Erinevalt eelnevatest aastatest haarab tänavu üritus kaasa kogu Tartumaa: osalevad Elva, Nõo, Kastre, Kambja, Peipsiääre, Luunja ja Tartu valdade kultuurikollektiivid ning ettevõtjad.

Festivali kontserdid ja esinemised on korraga nii pea- kui kultuurilaval. Lastele ja noortele on loodud noorteala ja -lava ning seal saab osaleda töötubades. Samuti saab tutvuda näiteks Põhjala talu lokkis karvaga kitse Jossi ja toreda süsimusta lambaga, teha tutvust kelgukoeraga, osaleda vanausuliste suhkrukeetmise töötoas ja teha palju muudki. Huvialamessil võib uudistada, milliseid vaba aja veetmise võimalusi pakuvad Tartumaa noorte- ja huvikeskused.

Maitseelamuste saamiseks tuleks festivalil üles otsida Maarja jahikoja jahimehed. Just nemad valmistavad lõkkel metsloomahautist. Samuti saab maitsta kõikvõimalikke küpsetisi ja toite. Kes soovivad ekstreemsemaid elamusi, saavad katsetada põgenemistelgist väljapääsemist või panna end proovile juba algusega kell 12 päeval algaval Elva elamusjooksul, millele saab veel hommikul registreerida kella poole kaheteistkümneni välja.

«Selline jooks leiab aset üldse esimest korda. Arutasime seda eelmisel aastal ja teine korraldaja Meelis Külaots pakkus välja selle ägeda rajavariandi. Lisaks niigi üles-alla looklevale rajale oleme sinna pannud lisatakistusi ja anname võistlejatele ka lisaülesandeid,» selgitas elamusfestivali korraldaja Marek Pihlak.

Elva elamusfestival algab kell üks päeval ning kestab kuueni õhtul. Laste- ja noorteala tegevused algavad kell 11 hommikul. Kell 18 algaval kontserdil paneb päevale meeleoluka punkti ansambel Svjata Vatra.

Korraldajad paluvad meeles pidada, et haigussümptomitega ei tohi üritusele tulla. Festivalialal on olemas desinfitseerimisvahendid ning riskirühmadel soovitatakse kanda maski.

Festivali programm on nähtav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles