Raadi järves uppus 72-aastane mees

Copy
Raadi järv on maaliline ja kaunis, aga iga vesi kätkeb endas ohtu inimesele, kes oma võimeid üle hindab, mõne reegli vastu eksib või keda tabab ebõnn.
Raadi järv on maaliline ja kaunis, aga iga vesi kätkeb endas ohtu inimesele, kes oma võimeid üle hindab, mõne reegli vastu eksib või keda tabab ebõnn. Foto: Kristjan Teedema

19. augusti õhtul teatati päästjaile, et Tartus Raadi järve ääres kaldal on meesterahva rõivad ja jalatsid, aga järves kedagi ujumas näha ei ole. Kohale saabunud päästjad leidsid veest uppunud mehe.

Seni teada oleva info järgi oli 72-aastane mees läinud üksinda umbes tund varem järve ujuma. Pinnaltpäästjad leidsid eaka mehe surnukeha kell 20.59 vee alt vettemineku koha lähedalt kaldast umbes 10 meetri kauguselt.

Sel aastal on Eestis uppunud juba 48 inimest.

Viimaste suviste ilmadega suplushooaja lõpus tuletab päästeamet meelde nii eakatele kui ka noorematele ujujatele, et ujumiseks tuleb valida turvalised, valvega ujumiskohad ning võimaluse korral tuleks kaasa võtta ka sõber, et keegi võiks vajadusel abi kutsuda.

Vette siseneda tasub alati ettevaatlikult, ujuda kalda lähedal ja nii, et jalad põhja ulatuksid. Oluline on mitte oma võimeid üle hinnata ning meeles hoida, et kui oled alkoholi joonud, siis ära uju!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles