Konguta kandi külad kogunevad õhtupoolikul Annikoru lava ümber

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Annikoru laulualava ja külade päev aasta eest.
Annikoru laulualava ja külade päev aasta eest. Foto: Meelis Külaots

20. augustil peetakse kuueteistkümnendat korda Konguta külade päevi. Kui esialgu oli kavas pidustusi alustada kell 14, siis nüüd on otsustatud algus edasi lükata kella 16 peale, et ürituse mahtu pisut vähendada. Konguta rahvamaja juhataja Meelis Külaots selgitas, et selle põhjus ei muu kui olukord viiruste rindel.

Siiski oodatakse täna kella 16 paiku kõiki Konguta piirkonna külade inimesi ja nende külalisi Annikoru laululavale juttu ajama, laulma, tantsima, kuulama ja vaatama.

Konguta piirkonnas ongi 16 küla ja need päevad on 16 aasta jooksul rännanud külast külla ning nüüd on ring täis. Viimaste külapäevade au langeb Annikoru lähedal olevale väiksele Kobilu külale, kus on veel mõned talud, aga kus puudub selline ühine plats, millel kokku saada..

Konguta külade päevade mõte sai aastaid tagasi alguse aga just Meelis Külaotsa ideest, et viia tähelepanu keskustest kaugemale. Et anda ka väikestele kohtadele isu end näidata ja külalisi vastu võtta ja mõni koht sel puhul korda teha.

Meelis Külaots ütles, et edaspidi võiks niisuguseid päevi jätkata küll, aga Elva vallas laiemalt, mitte ainult Konguta piirkonnas.

Tänane päev Annikoru laval lõpeb ilutulestikuga kell 22.

Kohal on talud oma kaupadega ning tegevust leiavad näiteks needki, kes ühekorraga huvitatud nii käsitööst kui ka kosmeetikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles