Üürileandjad väldivad välistudengeid (3)

Armas Riives
, ajakirjanik
Copy
Ühiselamusse registreerimine käis põhimõttel «kes sees, see mees». Nii jäid aga paljud välisriikidest saabuvad tudengid kohast ilma.
Ühiselamusse registreerimine käis põhimõttel «kes sees, see mees». Nii jäid aga paljud välisriikidest saabuvad tudengid kohast ilma. Foto: Kollaaž/Margus Ansu, Sille Annuk, Kristjan Teedema

Selleks et maandada uuel õppeaastal koroonaviiruse levimise riske, jätsid Tartu ühiselamud ukse taha pea pooled välistudengid, kes nüüd otsivad elupaika eraturult. Paraku on osa üürileandjaid viirusehirmus hakanud välismaalasi vältima.

Tartu üliõpilasküla majutusjuhi Liina Kuusiku sõnul pakutakse tänavu välistudengitele vaid ühekohalisi tube, et hajutada riske võimaliku koroonakolde tekkimisel. Lisaks on üksinda toas elamine vajalik üliõpilastele, kes tulevad viiruse leviku suure riskiga riikidest, kust saabujatel on kohustuslik täita kahenädalane isolatsiooninõue.

Kümnete teiste välistudengite seas otsib juba juuli keskpaigast uueks õppeaastaks kodu Iraanist pärit Amirabbas Sherafatian. Tartusse tuli ta arvutiteaduste magistriõppesse ning ütles, et lepiks enam-vähem ükskõik millise korteriga, kui vaid kulu jääks 400 euro piiresse. Sellises hinnaklassis kortereid on ta Tartus leidnud üksjagu, kuid hoolimata kümnetest katsetest üürileandjatega kontakti saada, valitseb tema postkastis vaikus. Samal ajal on talle huvi pakkunud kuulutused kinnisvaraportaalides endiselt aktiivsed.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles