Kõik pole testitelki leidnud

Kerli Soe
, suvereporter
Copy
Teekond proovivõtutelgi juurde on selle ümbruses tähistatud punaste suunaviitadega.
Teekond proovivõtutelgi juurde on selle ümbruses tähistatud punaste suunaviitadega. Foto: Laila Kaasik

Läinud nädala keskel koliti Tartu koroonaproovi võtmise telk Annelinna servast, A. Le Coqi spordihoone juurest Tartu lauluväljaku tagusesse parklasse. Ehkki linna kodulehel on välja toodud skeem, kuidas oleks kõige targem telgi juurde jõuda, ning sellest on rääkinud ka Tartu Postimees, on nii mõnedki proovi andma saadetud inimesed sattunud esmalt laululava hoonesse.

Laululava müügi- ja turundusjuhi Auli Solo hinnangul osutus proovivõtukoha ülesleidmine nii mõnelegi suureks murekohaks.​ «Seni pole ühtegi päeva veel möödunud, kui keegi prooviandjatest ei tuleks meie majja abi küsima,» rääkis ta ja meenutas, et esimesel päeval, mil samas toimus spordivõistlus, lippasid nii prooviandjad kui ka sportlased majast läbi.

Punased infotahvlid

Ehkki abilinnapea Mihkel Leesi arvates on valdav osa prooviandjaid ikkagi õige koha üles leidnud, lasi linn laululava ümbrusesse paigaldada 15 punast infotahvlit, mis annavad sihtkohta jõudmiseks täpseid juhiseid. Samuti on laululava töötajad seisnud jõudumööda oma välisukse ees, et vajaduse korral veel vabas õhus inimestele õige suund kätte juhatada.

Seni pole ühtegi päeva veel möödunud, kui keegi prooviandjatest ei tuleks majja abi küsima, ütles Tartu laululava müügi- ja turundusjuht Auli Solo.

Lees märkis muu hulgas, et üks infotahvlitest on riputatud juba peamisesse liiklussõlme Kreutzwaldi ja Tuglase tänava ristmikul, mistõttu ei tohiks telgi ülesleidmine tähelepaneliku suhtumise korral olla keerukas. «Proovivõtmine ei toimu lauluväljaku ruumides, vaid avatud telgis all parklas,» rõhutas Lees.

Et eksitusi ei saa kunagi täielikult välistada, panid nii Lees kui Solo inimestele südamele, et nad kannaks jalgsi proovi andma minnes näomaski.

Ligipääs kahelt poolt

Laululava alumisse parklasse ongi kõige lihtsam sõita mööda Tuglase tänavat. Samas pääseb sinna ka Herne tänavalt. Proovivõtutelk asub suure parkimisala laululavapoolses osas.

Terviseamet soovitab omakorda proovi andma minna võimalikult täpselt kokkulepitud ajaks, mitte palju varem ega hiljem. Samuti ei tohiks koroonakahtlusega inimesed sõita proovi andma bussiga, vaid peaksid kasutama autot. Jalgsi minnes tuleb teiste inimestega hoida vähemalt kahemeetrist distantsi ja kanda maski.

Kui inimesel pole võimalik ise koroonatelgi juurde minna, tuleb seda öelda proovivõtu aega kokku leppides. Sel juhul võimaldatakse proovi andmine kodus.

Proovivõtutelk laululava alumises parklas
Proovivõtutelk laululava alumises parklas Foto: TPM
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles