Tartusse lisandus üks koroonapositiivne

Tartu Postimees
Copy
Koroonatest.
Koroonatest. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1278 haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse esmast testi, millest kaheksa testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus neli positiivset testi tulemust Harjumaale, kõik Tallinna, üks Tartumaale Tartusse ning kolm Ida-Virumaale.

Kahe uue Ida-Virumaa koroonajuhu puhul on tegu varasema nakatunu lähikontaktsetega, ühel juhul on nakkusallikas selgitamisel. Tallinna juhtumitest ühel juhul on haigus sisse toodud Venemaalt, kolmel ülejäänud juhul käib veel asjaolude täpsustamine. Tartu nakatunu on ülikooli kliinikumi töötaja, kelle nakatumiskoht on teadmata.

Terviseameti Lõuna regioonis on praegu aktiivsel jälgimisel 329 inimest, Ida regioonis 86 ja Põhja regioonis 146.

18. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi kuus inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju ei saadetud ühtegi patsienti, uusi Covid-19 haigusjuhtumeid ei avatud. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Praeguseks on haiglates lõpetatud 400 Covid-19 haigusjuhtumit  387 inimesega.

Teisipäevase seisuga on tervenenud 1990 inimest. Neist 1518 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 472 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 8,3.

Eestis on kokku tehtud enam kui 136 000 esmast testi, nendest 2200 ehk 1,6 protsenti on olnud Sars-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles