Politsei: hiphopifestivalil andsid tooni alko- ja narkojoobes juhid (1)

Tartu Postimees
Copy
Hip-hop festivalil tabas politsei mitmeid joobes juhte.
Hip-hop festivalil tabas politsei mitmeid joobes juhte. Foto: Kristjan Teedema

Reedest pühapäevani Elvas toimunud hiphopifestivalil tabas politsei mitukümmend joobes sõidukijuhti ning avastas hulgaliselt teisigi seaduserikkumisi.

Kolme festivalipäeva jooksul kontrollisid politseinikud Elvas ja selle ümbruses kokku 5351 sõidukijuhti, kelle seast avastati 32 joobes juhti. Neist omakord üheksa olid tarvitanud narkootilist ainet, mistõttu toimetati nad narkoekspertiisi. Lisaks avastati festivalialalt kümmekond joobes alaealist, kes kõik anti üle vanematele. Lisaks tabas politsei mitmeid kihutajaid, juhtimisõiguseta juhte, ülerahvastatud sõidukeid ning fikseeris hulgaliselt teisigi seaduserikkumisi.

Tartu patrulltalituse juhi Argu Arukase sõnul oli nädalavahetuse reidide tulemus negatiivses võtmes üllatav, sest ette oli teada, et politsei on selgi aastal festivali piirkonnas väljas ning kontrollib sõidukijuhtide kainust, aga ka muud avalikku korda. «Ühtekokku tuvastasime kolme päeva jooksul piirkonnas 65 seaduserikkumist, alustades joobes alaealistega ning lõpetades narko- ja alkojoobes sõidukijuhtidega,» loetles ta.

Kümmekonna roolist tabatud narkojoobes juhi kohta tõdes politseinik, et selline juht on liikluses täpselt sama ohtlik kui alkoholi tarvitanud juht. «Mõlema aja- ja ruumitaju ning koordinatsioon on häiritud ja õnnetused kerged juhtuma,» sõnas Arukase.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles