Hiphopifestival Elvas algas maskiderohkelt

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Reedel algas Elvas hiphopifestival, mis tõi koroonapiirangute tõttu eelnevate aastatega võrreldes kohale tavapärasest poole vähem inimesi.

Festivali kuulajaskond oli valdavalt nooremapoolne ning suurema osa puhul võis näha, et kaitsemask on külastajatel kaasas, näo ees oli neid pigem järjekorras seisjatel – seda näevad ette ka festivali reeglid. Peakorraldaja Maido Möls lausus, et on püüdnud teha kõik reeglite järgi ja reedel käisid tervisameti töötajad ala üle vaatamas ning kiitsid selle heaks. 

«Terviseametist öeldi, et pean välikempsusid juurde tellima ja seda ma ka tegin,» ütles Möls ning lisas, et seda oli vaja inimeste paremaks hajutamiseks, mis ongi selle aasta festivali kõige suurem väljakutse. «Stressitase on päris suur, korraks käis juba peast läbi mõte, et äkki poleks pidanud korraldama, aga samas kiitis terviseamet kõik heaks,» lisas ta. Üldiselt olid alal inimesed hajusalt, vaid lava ette kogunes korraga rohkem külastajaid, kuid oli kuulda nii õhtujuhi Tommyboy kui mitmete üles astunud artistide suust meeldetuletusi, et inimesed hoiaksid distantsi ja kannaksid rahvarohkemates kohtades maski.

Publiku hulgas kuulas muusikat ka püstijalakoomik Aleksandr Popov, kelle jaoks oli see kaheksas Eesti hiphopifestival. «Muidu olen töötanud eelnevatel aastatel siin turvamehena ja muusikat nautinud, esimest korda olen lihtsalt peol ilma töökohustusteta,» ütles Popov. Tema sõnul on hiphopifestivali vaja selleks, et avada kohalikku kultuuri mitmekesisemalt. «Laulupidu on väga tähtis, aga meie kultuuris toimub muid asju ka,» ütles Popov.

Külastaja Pille Müür oli sel festivalil kohal teist korda. Enda sõnul tuli ta tagasi, sest talle meeldib hiphopi puhul ehedus ja ausus. «Artistid räägivad elust nii, nagu see on,» arvas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles