Meedialiit: ajakirjanike ja väljaannete ignoreerimine ministri poolt on lubamatu

Tartu Postimees
Copy
Rahandusminister Martin Helme sõnul on Eesti üks tublimaid CO2 emissioonide vähendajaid Euroopas.
Rahandusminister Martin Helme sõnul on Eesti üks tublimaid CO2 emissioonide vähendajaid Euroopas. Foto: Tairo Lutter

Eesti meediaettevõtete liit saatis täna peaminister Jüri Ratasele kirja, milles taunib ajakirjanike küsimuste ignoreerimist ja arrogantset suhtumist väljaannetesse.

Meedialiidu pöördumise ajend on juhtum valitsuse neljapäevaselt pressikonverentsilt, kus rahandusminister Martin Helme keeldus vastamast Delfi ajakirjaniku Greete Palgi küsimusele Porto Franko kinnisvaraarenduse toetamise asjus, ning ütles, et tema meelest on Delfi libauudiseid tootev portaal.

Meedialiit väljendab tänases kirjas muret valitsuses tekkinud olukorra pärast, kus ministrid ei vasta pressikonverentsile akrediteeritud ajakirjanike küsimustele, suhtuvad ajakirjanikesse ja kirjastustesse arrogantselt ning levitavad isikliku poliitilise kasu nimel valet.

Liit märkis pöördumises, et seisab kõigi oma liikmete ja sõnavabaduse eest ning peab lubamatuks Eesti suurima uudisteportaali Delfi nimetamist libauudisteks ning valitsuse liikmete üleskutseid teatud väljaandeid mitte lugeda ja tellida. «Samuti taunime olukorda, kus valitsuse liikmed ajakirjanike küsimusi ignoreerivad ja naeruvääristavad,» seisab pöördumises.

Meediaettevõtete liit tuletab peaministrile meelde, et ajakirjandus teenib avalikkuse huvi infot saada ja rahval on õigus saada ajakirjanduse kaudu teavet.

Meedialiit avaldab lootust, et sarnane olukord ei kordu ning peaminister valitsuse juhina pöörab ka valitsuse liikmete tähelepanu sellele, et need ajakirjandusega korrektselt suhtleksid ning kõiki ajakirjanikke ja väljaandeid võrdselt kohtleksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles