Tartus avati Alfred Pisukese nimeline pink

Tartu Postimees
Copy
Tartu kesklinnas Haridusministeeriumi maja juures, Peeter Põllu platsil avati möödunud nädalal seitsmekordse Eesti meistri kergejõustikus, Alfred Pisuke'se mälestuspink. Pildil A. Pisuke'se perekond ja lähedased.
Tartu kesklinnas Haridusministeeriumi maja juures, Peeter Põllu platsil avati möödunud nädalal seitsmekordse Eesti meistri kergejõustikus, Alfred Pisuke'se mälestuspink. Pildil A. Pisuke'se perekond ja lähedased. Foto: Triin Pisuke-Roos

Tartu kesklinnas haridusministeeriumi maja juures Peeter Põllu platsil avati möödunud nädalal teeneka sportlase ja sporditegelase Alfred Pisukese mälestuspink.

Seitsmekordne Eesti meister kergejõustikus Alfred Pisuke oli tuntud kesk- ja pikamaajooksjate treener ning spordipedagoog.

Ta sündis 91 aastat tagasi Valgamaal ja lõpetas Tõrva keskkooli. Kogu oma edasise elu pühendas Pisuke Tartule ja Tartu ülikoolile. Pärast ülikooli õigusteaduskonna lõpetamist 1953. aastal omandas ta veel ühe kõrghariduse kehakultuuriteaduskonnas. Hiljem sai temast pedagoogikakandidaat ja ülikooli kehakultuuriteaduskonna dotsent. Pärast Fred Kudu juhatas ta aastaid ülikooli kergejõustikukateedrit.

Mälestuspingi paigaldasid Pisukese lapsed linnavalitsuse abiga. Poeg Heiki Pisuke on tunnustatud jurist, Eesti esimene intellektuaalse omandi õiguse professor, riigiametnik Eestis ja Euroopa Liidu institutsioonides. Tütar Anu Kalja on jäänud truuks spordile ja töötab maaülikooli spordiklubis. Abielust Valli Pisukesega on neli lapselast ja kolm lapselapselapselast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles