Kaarsilla juures näidati solidaarsust Valgevene protestijatele (2)

Tartu Postimees
Copy
Tuledes Kaarsild
Tuledes Kaarsild Foto: Andrea Laar

Teisipäeva õhtul väljendasid murelikud kodanikuaktivistid Tartus Kaarsilla juures solidaarsust Valgevenes viimastel päevadel president Aljaksandr Lukašenka vastu astunud meeleavaldajatele.

Facebooki kaudu ellu kutsutud ürituse tutvustuses kutsutakse üles austama valgevenelasi, kes ei karda vastu astuda tänavale paigutatud sõjaväele ja kaitsta oma inimõigusi, õigust valida presidenti, õigust tulevikule ja õigust rahulikule meeleavaldusele.

«Julgustame teid tooma täna Kaarsillale valgeid ja punaseid lilli,» kirjutasid sündmuse korraldajad. Vilniuse sildade eeskujul süüdati Kaarsillal tuled eile kell 19.

«Jälgisime, mis (Minski - toim.) tänavatel toimub. Teisipäevaks teadsime ühest hukkunust, täna teame, et hukkunud on juba ka teine. Raskesti viga saab üha rohkem inimesi,» rääkis toetusaktsiooni korraldaja, Tartu ülikoolis õppiv Valgevene kodanik Ihar Suvorau. Ta tõi välja, et just esimene hukkunu ja repressioonid olid põhjuseks, miks ta Tartus solidaarsussündmuse korraldas.

Suvorau märkis, et täna esimene päev, mil Valgevenes toimib taas internet. Eelnevate protestipäevade ajal on seda saanud kasutada vaid piiratud arv inimesi. Ta oletas, et Lukašenka valitsus võib internetile ligipääsu taas piirama hakata ja see teeb muret.

Valgevene vägivaldsete repressioonide ohvritele kogub Facebookis toetust By Help nimeline kogukond.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles