Avariipaigast põgenenud ja taga otsitud mees helistas politseisse

Tartu Postimees
Copy
Avarii juhtus Nõo lähedal ristmiku juures.
Avarii juhtus Nõo lähedal ristmiku juures. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval kella 21.30 paiku kaldus Jõhvi-Tartu-Valga maantee 150. kilomeetril Nõo ristmiku juures sõiduauto Fiat vastassuunavööndisse ning põrkas kokku talle vastu liikunud sõiduautoga BMW, millel oli taga treiler pukseeritava sõiduautoga. Õnnetuse järel põgenes Fiati juht avariipaigast ning politseinikud asusid teda sündmuskoha lähedalt otsima. Mees helistas järgmisel päeval politseisse.

Tartumaa piirkonnapolitseinik Alik Säde kommenteeris täna, et kuivõrd oli teadmata, kas avarii põhjustanud juht on terve või õnnetuses viga saanud, siis oli 9. augusti õhtul politseinike peamine eesmärk mees kiirelt leida. Maastikku läbi kammides märkas otsingumeeskond küll põgenikule kuuluvaid Fiati võtmed, kuid teda ennast leida ei õnnestunud.

«Paraku oli mehe telefon välja lülitatud ning ka lähedased ja tuttavad ei olnud temast midagi kuulnud,» lisas piirkonnapolitseinik.

Öö hakul otsingud lõpetati, et siis alustada samas kandis uuesti esmaspäeval päevavalges. «Kui politseinikud püüdsid maastikul mehest mingeid jälgi leida, helistas ta ise politseisse ning andis teada, et on koju jõudnud,» lisas Alik Säde. «Ta tunnistas üles nii avarii põhjustamise kui ka põgenemise põhjuse. Nimelt puudus Fiati roolis olnud mehel juhtimisõigus, mistõttu otsustas ta sündmuskohalt metsa joosta. Lisaks kinnitas ta, et ei saanud õnnetuses suuremat viga, ent tundis muret teiste õnnetuse osapoolte tervise pärast ja lubas kindluse mõttes arsti juures ära käia.»

Fiati roolis olnud 47-aastase mehe edasine saatus selgub alustatud väärteomenetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles