Koroonatelk kolib lauluväljaku juurde

Lenel Karu
, reporter
Copy
Nii kevadise eriolukorra ajal kui ka viimastel päevadel on Tartus koroonatestide tegemise telk asunud Annelinna servas A. Le Coqi spordihoone juures. Nüüd ei peeta seda paika enam sobilikuks.
Nii kevadise eriolukorra ajal kui ka viimastel päevadel on Tartus koroonatestide tegemise telk asunud Annelinna servas A. Le Coqi spordihoone juures. Nüüd ei peeta seda paika enam sobilikuks. Foto: Kristjan Teedema

Seni Tartus A. Le Coqi spordimaja juures asunud koroonaviiruse testimise telk hakkab kolmapäevast paiknema laululava alumises parklas.

Proovivõtjad asuvad uues asupaigas tööle kolmapäeva südapäeval.

Abilinnapea Mihkel Lees märkis, et erinevalt kevadisest eriolukorra ajast on A. Le Coqi spordihoone praegu aktiivses kasutuses ning seetõttu liigub sealses parklas pidevalt väga palju inimesi. Seetõttu otsustas linnavalitsus nihutada telgi väiksema liikumistihedusega paika.

«Laululava parkla võimaldab paremini eraldada testile tulijaid oma igapäevaseid toimetusi tegevatest linlastest. Telk hakkab asuma parkla lauluväljakupoolses servas ning Tähtvere spordipargi kasutajad saavad autod jätta parkla teise ossa,» selgitas Lees.

Nii terviseamet kui linnavalitsus soovitavad proovi andma tulijatel pärale jõuda võimalikult täpselt kokkulepitud ajal, mitte palju varem ega hiljem. Koroonakahtlusega inimene ei tohi sõita proovi andma ühissõidukiga, vaid peaks kasutama autot. Samas on võimalik minna ka jalgsi.

«Proovi andma tulles on soovitatav kanda isiklikku maski ja desinfitseerida käsi ning hoida teiste inimestega kahemeetrist vahet. Kui esineb koroonaviiruse sümptomeid ja ise pole võimalik telgi juurde minna, tuleb seda öelda testimise aja kokkuleppimisel ja sel juhul soovitatakse kodust proovi andmise varianti,» lisas terviseameti peadirektori kohustetäitja Mari-Anne Härma.

Koroonaproovi andma minejail soovitatakse Tartu laululava alumisse parklasse sõita Fr. Tuglase tänava kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles