Kliinikumis on üks koroonahaige juhitaval hingamisel

Kerli Soe
, suvereporter
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi ravitöö jätkub praeguse seisuga plaanipäraselt.
Tartu ülikooli kliinikumi ravitöö jätkub praeguse seisuga plaanipäraselt. Foto: Kristjan Teedema

Viimase kahe nädala jooksul on Tartumaal koroonaviirusesse kergemalt või raskemalt haigestunud kokku 61 inimest. Eestis vajab koroonaviiruse tõttu haiglaravi kaheksa inimest, kellest kolm on ravil Tartu ülikooli kliinikumis. Üks Tartus haiglaravil olev patsient on juhitaval hingamisel.

Kui noor või vana on juhitaval hingamisel patsient, kliinikumi esindajad ei avalda.

Ehkki pühapäeval teatas terviseamet, et üks nakatunutest on kliinikumi töötaja, käib kliinikumis töö tavapäraselt. Ravitöö jätkub plaanipäraselt, ka sünnitamisele lubatakse naisega kaasa üks tugiisik, kelle tervis on korras, kinnitas Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimehe kohusetäitja Marek Seer. 

«Töötaja, kes sai positiivse koroonatesti tulemuse, viibis juba karantiinis ega puutunud kokku patsientide ja haiglatöötajatega,» selgitas ta.

Haiglate töötajad kannavad kirurgilist näomaski. «Nii patsiendiga lähikokkupuutes kui ka siis, kui töötajatel pole omavahel võimalik hoida kahemeetrist vahemaad,» lisas Seer.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1120 haigust Covid-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kuue tulemus osutus positiivseks. Kõik viimased kuus koroonapositiivset elavad rahvastikuregistri andmete järgi Tartumaal: neist neli on tartlased ja kaks maakonna inimesed.

Tänase päeva seisuga on Tartumaal kokku 61 aktiivset haigusjuhtu. Harjumaal on 18 ja Ida-Virumaal 12 aktiivset haigusjuhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles