Galerii ⟩ Kodustaadionil viimastel minutitel vähemusse jäänud Tammeka sundis Levadiat viigiga leppima

Tartu Postimees
Copy

Täna kohtusid Eesti jalgpalli meistriliiga 16. voorus Tartu Tammeka mehed koduväljakul Tallinna Levadiaga ning mängisid 1:1 viiki. Tartlaste ainsa värava eest hoolitses Mihhail Slaštšev, kelle täpne kauglöök pakkus vaatemängu ka publikule. Kohtumise lõpp osutus küll ärevaks, sest liiga palju kollaseid kaarte jättis tartlased vastaste ees vähemusse, kuid mängu lõpptulemust 1:1 see enam ei muutnud. 

Avapoolajal oli Tammeka mäng uimane ning selget kontrasti pakkus Levadia julge domineerimine. Kohtumise esimese värava andis pealöögist kümnendal minutil tartlaste väravasse Levadia jalgpallur Aime Marcelin Gando Biala, kellel on Kameruni kodakondsus. Tartlased osutasid enim vastupanu 34. minutil, kui Tammeka kapten Tauno Tekko andis karistuslöögist hea söödu Reio Laabusele, kuid viimase pealöögist lendas pall üle värava. Avapoolaeg lõppes 1:0 seisul tallinlaste kasuks.

Teisel poolajal muutis Tammeka oma mängu ning hankis rohkem võimalusi, sattudes tihedamini Levadia karistualasse ja värava ette. Olulise vaatemängu andis nii mängijatele kui publikule kohtumise 63. minutil Venemaa kodanik, Tammeka mängija Mihhail Slaštšev, kes tabas kauglöögi paarikümne meetri kauguselt kindlalt Levadia võrku ning viigistas seisu 1:1. Napilt jäi tulemata ka teine tartlaste värav, kuid Patrick Genro Veelmaa pealöögist lennanud pall vastaste värava suunas ei olnud piisavalt täpne.

Mõnikümmend minutit enne kohtumise lõppu tuli väljakult vigastuse tõttu lahkuda Tammeka vasakkaitsjal Kevin Aloel, keda tuli asendama 18-aastane Tanel Tammik. Vähem kui 10 minutiga teenis Tammik aga kaks kollast kaarti, kohtunik saatis ta pingile ning tartlased jäid vähemusse. Levadia proovis väljuda kohtumisest võitjana, aga Tammeka mängijad olid õigel ajal õiges kohas vahel ja puurilukk Karl Johann Pechter suutsi ohtlikud söödud tõrjuda. Nii lõppes kohtumine viigiga 1:1.

Pärast 16. vooru on Levadia meistriliigas 28 punktiga neljandal kohal. Tammekal on punkte 17 ja koht kuues.

Järgmisel reedel kohtub Tammeka meistriliiga 17. voorus praeguse punktitabeli tipus oleva Tallinna Floraga. Ühtlasi tähistab Tammeka oma 31. sünnipäeva. Pall pannakse mängu Tartu Tamme staadionil 14. augustil kell 19:30. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles