Riialased tegid koos oma koeraga ettevalmistusi Tartuffi seanssideks

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Edgars Mīlgrāvis vedas täispuhumist ootava ekraani peal kõndides kaablit. Riialaste tööde laabumist jälgis nende koer Džīro (taamal).
Edgars Mīlgrāvis vedas täispuhumist ootava ekraani peal kõndides kaablit. Riialaste tööde laabumist jälgis nende koer Džīro (taamal). Foto: Laila Kaasik

Tartu raeplatsil askeldavad täna õhtul palehigis mehed, kes omavahel ja kaasa võetud koeraga kõnelevad enamasti läti keeles. Kell 18.30 olid nad platsi kiviparketile laiali laotanud ekraani, mis ootas täispuhumist, samal ajal vedasid laiali kaableid ja täitsid ekraani ankurdamiseks veemahuteid. Keset platsi, kus seisid Läti numbrimärkidega sõidukid, oli paigaldatud projektor. Riia ettevõte Drive In tegi ettevalmistusi Tartuffi-nimeliseks armastusfilmide festivaliks.

Projektor on koos putkaga paika pandud.
Projektor on koos putkaga paika pandud. Foto: Laila Kaasik

Üks riialasi Edgars Mīlgrāvis ütles, et täna on kavas ekraan püsti panna ja kõik muu korda sättida, seadmed testida ja kalibreerida. «Homsest tuleb juba filme hakata näitama,» lisas ta.

Eestis on üks ansambel võtnud endale nimeks Nikns Suns, mis läti keeles tähendab kurja koera. Kas meeste vahel loivanud koer Džīro on nikns? Kontrollimisel selgus, et ta ei ole nikns, vaid on sõbralik suns.

Drive In on Tartus varemgi sedasama tööd teinud, lausa 14 korda. Arvestades sellega, et homme algab järjekorras 15. Tartuff, on lätlased tartlaste festivalist jäänud kõrvale ainult ühe korra.

Nii nagu muud filmide näitamiseks tarvilikud seadmed, vajab ka projektor testimist ja kalibreerimist.
Nii nagu muud filmide näitamiseks tarvilikud seadmed, vajab ka projektor testimist ja kalibreerimist. Foto: Laila Kaasik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles