REPORTAAŽ ⟩ Ööd on siin mustad ja rahvast kõvasti vähem kui reedeti tavaliselt

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Reede õhtu. Kell saab kohe kümme. Rüütli tänava napsupoest kimab minema tõukerattur, pudel tagataskus.
 
Reede õhtu. Kell saab kohe kümme. Rüütli tänava napsupoest kimab minema tõukerattur, pudel tagataskus.  Foto: Laila Kaasik

Hakkab hämarduma. Käes on aeg, mil eriti just nooremad tunnevad ürgset kutset minna linna peale. Võtame fotograafiga desovahendid ja maskid ning läheme Tartu kesklinna tuurile. Eriti just selle pärast, et reedest on Tartumaal keelatud alkoholi müümine pärast kella ühtteist õhtul – koroonaviirus. Kuidas tartlased sellesse piirangusse suhtuvad? Oma silm on kuningas.

Rüütli tänava alkoholipoe Super Alko juures kihab veidi enne kella kümmet vilgas elu. Teadagi, napsumüügi lõpuni on jäänud loetud minutid. Kaks meest on kohale kimanud elektritõukerattaga. Ost tehtud, kihutab üks neist tõukerattaga minema, viinapudel tagataskus mulksumas.

Super Alko müüja Nelli ütleb, et alkoholimüügi piirangu tõttu reedel tavalisest rohkem inimesi poes ei käinud. Maskikandjaid oli aga küll rohkem näha olnud, peamiselt välismaalased ja ka paar püsikundet oli maski ette tõmmanud. Väljas on näha paari inimest, kes lippavad viimasel hetkel alkopoodi kõrvalasuva lokaali terassilt.

Kell on natuke kümme läbi. Rüütli tänava alguses on veel natukene inimesi näha, kuid Treffneri gümnaasiumi poolne ots paistab inimtühi. Rüütli tänava alguses on Pirogovi baar, mis jääb linnapeal käies tihti esimesena ette. Seal töötav Paula räägib, et paar nädalat tagasi ei mahtunud nende baarileti ees väga liikumagi, aga möödunud reedel istub seal ainult neli inimest, kes on püsikliendid või töötajate tuttavad. Paula arvates kardavad inimesed väljas liikuda. Südalinna tänavad on tõesti tavapärasest nädalalõpust tühjemad, maskikandjaid väga näha pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles