Galerii BMX-krossis tuli viirusepuhangu tõttu starti tavalisest vähem sportlasi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy

Eile ja täna sõtkusid mitmes vanuses sportlased Tähtvere puhkepargis BMXi jalgrataste pedaale. Laupäeval selleks, et selgitada välja BMX-krossi Eesti noorte meistrivõistluste kolmanda etapi parimad, täna aga toimusid selsamal alal samadel küngastel ja samades kaldkurvides Balti karikavõistlused.

Noormeeste hulgas läbis 350-meetrise krossiraja ka mõni neidis.

Punupatsidega kihutaja

Näiteks Elis Maarja Aardevälja klubist Vooremaa Centrum võistles Balti karikavõistluste finaalis 13–14-aastaste vanuserühmas nii, et tal oli rajal ainult üks, kuid see-eest meessoost konkurent. Kuigi vastane avaldas sõidu ajal mehiselt vastupanu, ületas finišijoone esimesena punupatsidega tüdruk.

12-aastane Aardevälja – järgmisel nädalal saab ta aasta vanemaks – sõitis BMX-krossi esimest korda kaks aastat tagasi ning pidevalt hakkas trenni tegema eelmisel sügisel. «Võite ei ole veel olnud, aga selle aasta talve sõidud olid juba päris edukad,» ütles ta.

Jaan Veeranna juhtimisel

Mõlema päeva võistlusi korraldas Tartu spordiklubi Velo eesotsas Jaan Veerannaga.

Täna oli Baltimaade karikavõistlustele kogunenud võistlejaid Eestist ning ka Lätist ja Soomest.

Eesti noorte meistrivõistluste laupäeval toimunud kolmandasse etappi, mis oli avatud ka välismaistele sportlastele, asus oma võimeid näitama ligi sada võistlejat. «Suur osa jäi tulemata, sest Leedus ja Lätis on teada, et Tartus on koroonapuhang tõusuteel,» lausus Veeranna. «Lätlaste ja leedulaste osakaal oli nüüd väiksem sellest, mis on tavaliselt olnud.»

Võistluste tulemused on protokollitud veebiplatvormil bmx.pani.ee.

Mõlema päeva videojäädvustust saab vaadata spordiklubi Velo Facebooki-leheküljelt: Eesti noorte meistrivõistlused ja samuti Balti karikavõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles