Tartu toitlustajad töötasid välja hea tahte kokkuleppe (1)

Tartu Postimees
Copy
Tartu kesklinn.
Tartu kesklinn. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linna toitlustusettevõtted töötasid omavahel välja hea tahte kokkuleppe, mis lähtub praegusest COVID-19 leviku suurenemisest Tartus. Kõik hea tahte kokkuleppega liitunud kohvikud, restoranid ja baarid suhtuvad äärmise tõsidusega praegusesse COVID-19 leviku suurenemisesse.

Toitlustusettevõtted leppisid omavahel kokku järgmistes detailides:

1. Üritatakse tagada külaliste mõistlik kaugus siseruumides.

2. Hoitakse nähtavates kohtades desinfitseerimisvahendeid ning paigaldatakse neid rohkematesse kohtadesse, kui minimaalsed nõuded seda nõuavad.

3. Tegeletakse oma töötajaskonna pideva teavitusega, et nohu ja köhaga tööle tulla ei tohi, rääkimata palavikust ja raskematest haigustunnustest.

4. Ei müüda selgete joobenähtudega inimestele alkoholi ning palutakse isikul ära koju minna.

5. Töötajad jälgivad klientuuri ning kui märkavad haigustunnustega inimest, suunatakse isik koju. Seejärel desinfitseeritakse kõik pinnad, mida haigustunnustega inimene on puudutanud.

6. Sundventilatsioon üksinda ei ole nii tõhus kui ventilatsioonisüsteemide kogum. Seepärast õhutatakse siseruume võimaluse korral, hoides pidevalt aknaid lahti, jahedate ilmadega tehakse seda vastavalt ruumi sisetemperatuurile. Kui aknad lahti ei käi, üritatakse ruume õhutada lahtiste välisuste abil.

Hea tahte kokkuleppega on liitunud Vein ja Vine, Meat Market, München, Ülikooli kohvik, Drinkgeld, Vilde ja Vine, Gustav, Werner, Cafe Truffe, Cookbook, Väike Kuuba, Keller, Willy ja Ruudi, Crepp ja Trepp. 

Kõik toidukohad, kes soovivad hea tahte kokkuleppega ühineda, saavad võtta ühendust toitlustusettevõtja Assar Jõgariga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles