Tartu lühiuudised

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Põllult leidis auto pealtnägija. Jürgen Puistaja
Põllult leidis auto pealtnägija. Jürgen Puistaja Foto: Jürgen Puistaja

Politsei eest pagenud juht kihutas viljapõllule

Ööl vastu neljapäeva märkasid politseinikud Elva-Tartu teel liikuvat väga suure kiirusega Volvot. Juht ei peatunud märguande peale, püüdis politsei eest põgeneda ning keeras kõrvalteele.

Seda tehes rammis Volvo juht maha liiklusmärgi, sõitis haljasalale, ümber tankla ning viimaks viljapõllule. Politseinikud kaotasid autojuhi silmist, kuid pealtnägija helistas häirekeskusse ning andis teada, et üks auto on teelt välja sõitnud. Politsei jõudis sündmuskohta ning leidis eest kaks purjus meest, kes nõudsid advokaati ning väitsid, et nemad pole asjaga kuidagi seotud. Eile tunnistas üks autos viibinud meestest siiski oma süüd. TPM

Ahhaas peavad kõik maski kandma

Tänasest peavad kõik Ahhaa teaduskeskusse tulijad kandma kaitsemaski. Ahhaa juhatuse esimees Andres Juur tunnustas keskuse külastajaid selle eest, et nad on seni väga vastustustundlikult käitunud, ent lisas, et hiljutiste sündmuste tõttu on lisaohutusmeetmed vajalikud.

«Välisuksest sisenedes tuleb desinfitseerida oma käed ja sealsamas ulatab klienditeenindaja tulijale kaitsemaski,» selgitas ta. Vajaduse korral saab külastaja sealsamas hiljem vana maski nõuetekohaselt ära visata ja uue küsida. Koolieelikud maski kandma ei pea.

Andres Juur lisas, et alates reedest tuleb keskusse tulijail arvestada 50-sendise lisakuluga. «See katab osaliselt kulutused maskidele ja desinfitseerimisvahenditele ning eksponaatide puhastamisele.»

Ta kutsus ka teisi asutusi algatusega liituma, kui rahva hajutamine ei ole võimalik või mõistlik. TPM

Linnas ja maal kõlavad taas väntorelid

Reedel algavad ülikoolilinnas kolmandat aastat peetavad rahvusvahelised vänt­orelite suvepäevad. Esinejaid on Eestist, Soomest ja Saksamaalt.

Tasuta kontserte antakse reedel, laupäeval ja pühapäeval südalinnas ning Tartust kaugemal Äksis jääajakeskuses ja Põlvamaal maanteemuuseumis.

Repertuaar on mitmekesine: kuulda saab igihaljast klassikat ning särtsakat poppi ja rokki. TPM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles