Tartumaale tuli ööpäevaga juurde neli koroonapositiivset

Tartu Postimees
Copy
Koroonatesti analüüsimine.
Koroonatesti analüüsimine. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 956 haigust Covid-19 põhjustava Sars-CoV-2 viiruse esmast testi, lisandus 11 positiivset testi tulemust.

Rahvastikuregistri andmete järgi laekus neli positiivset testitulemust Tartumaale, üks Harjumaale, üks Ida-Virumaale, üks Viljandimaale ja üks Võrumaale. Kolmel juhul on maakond teadmata.  Ida-Virumaa juhtumi puhul oli tegu  kaubalaev Yara Nauma meremehega. Ülejäänud nakatunute kohta asjaolusid veel täpsustatakse.

6. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi üheksa inimest, juhitaval hingamisel on üks patsient. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Eestis on koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 395 Covid-19 haigusjuhtumit 382 inimesega. Tänase seisuga on tervenenud 1948 inimest. Neist 1479 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (75,7 protsenti), 475 inimese puhul (24,3 protsenti) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 122 000 esmast testi, nendest 2124 ehk 1,7 protsenti on olnud Sars-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti kodulehelt.

Terviseamet toonitab, et järgmised kaks nädalat on Eestis kriitiline aeg, mille jooksul on meil võimalik need puhangud kontrolli alla saada, juhul kui kõik inimesed käituvad vastutustundlikult. Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine. Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida on soovitatav kanda ka maski. Kinniseid rahvarohkeid kohti võiks võimaluse korral vältida. Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega. Mistahes haigussümptomitega tuleks kahtlustada koroonat ja võtta ühendust oma perearstiga. Perearstidele on antud juhised kõik Covid-19 kahtlased saata testima.

Covid-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv Sars-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles