Koroonakolde alguspunktiks olnud ööklubi töötajatest on testitud vaid kolmandik (1)

Kerli Soe
, suvereporter
Copy
Koroonapositiivne tartlane ei teadnud, et on nakatunud, ning käis 18. juulil ööklubis Vabank, spaas, poodides ja kinos.
Koroonapositiivne tartlane ei teadnud, et on nakatunud, ning käis 18. juulil ööklubis Vabank, spaas, poodides ja kinos. Foto: LAILA KAASIK/

Koroonaviiruse uus laine sai teadaolevalt alguse tartlannast, kes haigena käis 18. juulil mitmes asutuses, sealhulgas ööklubis Vabank. Sealt alates ongi uut koroonakollet hüütud Vabanki koldeks, sest peolt läks viirus liikvele ja on nüüd lisaks Tartule jõudnud mitmesse teise Eesti piirkonda. Ehkki nakatumise võimalus eelnimetatud peol oli suur, kinnitab Vabanki juhataja Berta Mürk, et seni pole ühelgi nende töötajal koroonaviirust tuvastatud.

Mürk ei osanud Tartu Postimehele täpselt öelda, mitu nende töötajat on käinud koroonatesti tegemas, kuid avaldas veendumust, et testitud on umbes kolmandik kollektiivist. «Testi on seni teinud need, kes on seda ise tahtnud,» ütles ta.

Samas lisas Mürk, et hiljuti muutsid nad testimise rangelt soovituslikuks ning lähiajal testitakse ka neid, kel pole mingit haiguskahtlust ega -sümptomeid. «Ega keegi vabatahtlikult seda pulka endale ninna taha,» kommenteeris juhataja muudatuse tagamaad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles