Suur liiklussõlm läbib Lidli jaoks uuenduskuuri (3)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Liikluskorraldus Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmikul pärast ümberehitust märkimisväärselt ei muutu, lisanduvad eraldi sõidurajad Lidli poe parklasse pööramiseks ning eraldi rada sealt linna, Ihaste ja Jaamamõisa poole sõitmiseks. Jooniselt puuduvad foorid.
Liikluskorraldus Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmikul pärast ümberehitust märkimisväärselt ei muutu, lisanduvad eraldi sõidurajad Lidli poe parklasse pööramiseks ning eraldi rada sealt linna, Ihaste ja Jaamamõisa poole sõitmiseks. Jooniselt puuduvad foorid. Foto: Kristjan Teedema, Montaaž Ivari Lipp

Annelinnas Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmikul on asfalt üles kooritud ning ehitus käib. Et kliendid saaksid seal naabruses tuleval suvel Saksamaa odavpoeketi kauplusse Lidl tulla, on tarvis luua​ poodlejatele sissesõit. Praegu Kalda teelt järgmisel aastal valmivasse Lidli parklasse parem- ega vasakpööret sooritada ei saa. Olukord peaks muutuma juba augusti lõpuks, mil töö kava järgi valmib.

Liiklemise põhimõte jääb samaks, ümberehituse käigus ristmik väga palju ei muutu, andis tööst lühiülevaate Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski. Ka edaspidi läheb seal üks sõidurada mööda Kalda teed Ihaste suunas ning Ihaste poolt linna saavad autod sõita kahel rajal. «Lisatakse vaid eraldi rajad pöördeks Lidli poodi. Samuti ehitatakse uued ohutussaared ning paigaldatakse uued foorid ja valgustus,» selgitas Lužetski.

Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmiku ümberehitus algas poolteist nädalat tagasi, jälle saab seal liigelda augusti lõpust.
Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmiku ümberehitus algas poolteist nädalat tagasi, jälle saab seal liigelda augusti lõpust. Foto: Kristjan Teedema

Ehituse ajaks on liiklus sel suurel ristmikul suletud, läbi pääsevad sealt vaid linnaliinibussid ja operatiivsõidukid. «Praegu on probleeme liiklejatega, mõned püüavad sealt ikka otse läbi sõita,» sõnas Lužetski. «Niigi on ehitajal pingeline aeg, sest tööga soovitakse valmis jõuda enne kooli algust. Septembrist on liikluskoormus veelgi suurem.»

Ristmiku ümberehitamiseks läheb ligi 800 000 eurot, kõik kulud kannab Lidl.

Tulevikus võib Lidli parklast Kalda teele pöörata nii paremale kui vasakule, ka saab sõita otse Kaunase puiestee suunas. Jalakäijatele ehitatakse uued kõnniteed ning sõidutee ületamise kohad. Uus kõnnitee tuleb tervele ehitatavale alale ehk ligi 300 meetri ulatuses. Jalgratturid ja jalakäijad peavad jagama kergliiklusteed, mis on markeeringuga pooleks jagatud.

Lidl annab Tartu linnale Kalda tee ja Kaunase puiestee ristmiku väljaehitamiseks maad, kogu ristmik tuleb linna maale. Ristmiku ümberehitamiseks läheb ligi 800 000 eurot, kõik kulud kannab Lidl.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles