Tornimuusika kümnenda, piiratud arvul publikuga hooaja avab Liisi Koikson

Copy
Liisi Koikson mullu suvel filmimuusika suurkontserdil Tallinna lauluväljakul.
Liisi Koikson mullu suvel filmimuusika suurkontserdil Tallinna lauluväljakul. Foto: Eero Vabamägi

Kümnendat korda toimuvas Tornimuusika kontserdisarjas tulevad Tartu Jaani kirikus, kus viiruseohu tõttu on kohtade arv piiratud, augustikuu teisipäevaõhtutel kuulajate ette Liisi Koikson, Sõpruse Puiestee, Eeva ja Villu Talsi ning Adeele ja Jaan Jaago.

Hooaja avab Liisi Koikson, kes on lubanud tuua lavale kiriku olustiku ja akustikaga haakuva läbilõike oma repertuaarist. Trio koosseisus astuvad üles ka Raun Juurikas klahvpillidel ja Marti Tärn kontrabassil.

Sõpruse Puiestee esineb 11. augustil värske akustilise kavaga, milles on loomingut läbi aegade, aga ka palasid äsja ilmavalgust näinud albumilt «Klaveritoas».

18. augustil esinevad Eeva ja Villu Talsi, kes on publikule tuttavad eelkõige folkbändist Curly Strings. Tornimuusika kontserdil on muusikud lubanud esitada omaloomingut, aga ka pärimuslikke pillilugusid ja laule.

Tornimuusika tänavuse sarja lõppakordi vajutavad 25. augustil näitleja ja lavastaja, laulja ja laulukirjutaja Adeele ning kitarrist Jaan Jaago, kes on tuntud ka ansamblist Curly Strings.

«Oleme tänulikud, et kriis ei sundinud meid juubeliaastal tegema programmis kompromisse, vaid saame tulla välja kontsertidega, mis on Tornimuusika nime väärilised,» märkis sarja korraldaja, Jaani kiriku programmijuht Juhani Jaeger.

Aastal 2011 alguse saanud Tornimuusika sarja kontserdid toimusid algaastail eranditult Jaani kiriku orelirõdul, kus kohti publikule on 50. Hiljem on rahvarohkemad õhtud toodud torni ette ehitatud lavale. Tänavused kontserdid on viiruseohu tõttu kavandatud korraldada tavalise paigutusega kirikusaalis, kus kohti on ette nähtud 200.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles