Galeii Rammumehed Eestist ja kaugemalt võistlesid põnevatel aladel

Lenel Karu
, reporter
Copy

Täna toimus Tartus kuuendat korda võistlus Emajõe Rammumees 2020, mis oli ühtlasi Rahvusvahelise Rammumeeste liiga WSF Balti etapp ning tõi kohale tugevad tegijad nii kodumaalt kui naaberriikidest. 

Emajõe Rammumees võistlusel sai osaleda mitte tavapärastel kergejõustiku aladel, vaid hoopis põnevamates kategooriates. Osalejad panid ennast proovile traktori rehvi kantimises (300 kg), palgi tõstmises sirgetele kätele (120 kg), raskuse ees hoidmises sirgetel kätel (22,5 kg), meremehe raami kandmises (340 kg) ja kohvrite kandmises (2x 130 kg). 

Täna ei olnud võistlustules Eesti esinumbrit Ervin Tootsi, kes tuli juuli keskel Elvas toimunud võistlusel Eestimaa Rammumeheks. Eestlastest esines täna kõige paremini Kaido Kuusik (Eestimaa Rammumees 2020 2. koht), kes võitis kaks võistlusala: rehvi kantimine ja palgi tõstmine. Enne viimast võistlusala oli Kaido Kuusikul ja Leedu võistlejal Mindaugas Jarasèl võrdselt punkte ning nad jagasid teist ja kolmandat kohta. Seega sai otsustavaks viimane võistlusala ehk meremehe raami kandmine, mis kaalus 340 kg ja seda tuli kanda 15+15 meetrit. Viimases võistlusalas oli Kaido Kuusik mõni sekund Jarasest kiirem ning saavutas sellega parima eeestlasena teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles