Politsei ei hoiata linnas mobiilse kiiruskaamera eest (6)

Kerli Soe
, suvereporter
Copy
Liiklejaid teavitab infotahvel lausega «Politsei mõõdab Tartus kiirust mobiilse radariga».
Liiklejaid teavitab infotahvel lausega «Politsei mõõdab Tartus kiirust mobiilse radariga». Foto: Sille Annuk

Möödunud nädalast seisavad Tartu linna sissesõitudel 16 infotahvlit ohtlike kiiruseületajate heidutamiseks. Need annavad autojuhtidele signaali, et linnas jälgitakse piirkiirusest kinnipidamist muu hulgas ka mobiilsete kiiruskaameratega, mille asukoht muutub pidevalt.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul tegi linn otsuse koostöös politseiga. «Meie ühine eesmärk on tänavail kihutavaid sõidukijuhte rohkem distsiplineerida ja muuta linnakeskkond veelgi turvalisemaks,» sõnas linnapea.

Politseimajor Ottomark Virk ütles, et eelkõige on see meeldetuletuseks inimestele, kes sõidavad maanteelt linna, et nad korrigeeriksid oma kiiruse vastavalt piirkiirusele.

Juhtide harjutamine

Edaspidi peavad liiklejad arvestama, et enne mobiilset liikluskaamerat ei pruugi enam vastavat hoiatusmärki olla. «Me oleme hoiatusmärke seni kasutanud selleks, et autojuhid saaksid mobiilsete kiiruskaamerate olemasoluga harjuda,» ütles Virk ja lisas, et tegelikult ei pea seda märki olema.

«Kui me hoiatame liiklejaid, siis juhid, kes sõidavad lubatust kiiremini, võtavad hoo maha vaid liikluskaamera jaoks ning peale kaamerat jätkavad ohtlikku käitumist,» sõnas ta.

Kui me hoiatame liiklejaid, siis juhid, kes sõidavad lubatust kiiremini, võtavad hoo maha vaid liikluskaamera jaoks ning peale kaamerat jätkavad ohtlikku käitumist, sõnas politseimajor Ottomar Virk.ning peale kaamerat jätkavad ohtliku käitumisega, sõnas politseimajor Ottomar Virk.

Politsei senine kogemus liikluse rahustamisel on näidanud, et avalikud kiirusemõõtmised ei ole piisavalt tõhus meede nende autojuhtide suhtes, kes ületavad kiirust süsteemselt ja ulatuslikult. «Paraku on autojuhte, kes käituvad teistega arvestavalt ning sõidavad lubatud piirkiirusega üksnes siis, kui tajuvad vahetut vahelejäämise riski,» põhjendas infotahvlite vajalikkust Tartu patrullitalituse vanemkomissar Janek Sarapuu.

Eelkõige ennetustöö

Vanemkomissari sõnul on kiiruseületamiste hulk tänavu esimesel poolaastal kasvanud nii Tartu linnas kui ka maakonnas. «Soovime ennekõike ennetada tõsisemaid tagajärgi, mis üldjuhul kaasnevad just suurtel sõidukiirustel. Samuti tahame harjutada peatse koolialguse eel autojuhte teistega arvestavalt liiklema ning kaitsta kõiki teisi, seaduskuulekaid liiklejaid,» selgitas vanemkomissar.

Tartu liikluskorraldusteenistuse alalise liikluskorralduse peaspetsialisti Ahto Meho sõnul ei ole veel mujale linnadesse selliseid infotahvleid paigaldatud. Tartusse paigaldati 16 infotahvlit: Aruküla teele, Narva ja Viljandi maanteele, Kreutzwaldi, Ravila, Ilmatsalu, Riia, Aardla, Roopa, Ringtee, Idaringtee ja Lõuendi tänavale ning Jaama-Nõlvaku ristmikule.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles