Koolikokk läks pensionile rõõmu ja pisaratega (1)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Reedel andis Vara põhikooli endine tehnoloogiaõpetaja Mariliis Lõhmus (vasakul) 40 aasta koolikokana töötanud Erika Sirgule üle siilikujulise vaasi ning lilled.
Reedel andis Vara põhikooli endine tehnoloogiaõpetaja Mariliis Lõhmus (vasakul) 40 aasta koolikokana töötanud Erika Sirgule üle siilikujulise vaasi ning lilled. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Erika, sa oled mulle ja paljudele lastele siin olnud ema eest, ütles reedel Vara põhikooli endine tehnoloogiaõpetaja Mariliis Lõhmus üle 40 aasta koolikokana töötanud Erika Sirgule. See oli Sirgu (69) viimane tööpäev.

Reede hommikul tegi Sirk viimast korda kooliköögis inventuuri ning lõunaajal tulid teda ära saatma mitmed praegu ja varem Vara koolis töötanud inimesed. Peipsiääre vallavanema Aleksandr Širokovi läkitatud tänukirja südamega tehtud töö eest tuli Sirgule üle andma abivallavanem Väino Kivirüüt. «Paljudel pole ette näidata seda, mida sul, Erika, ning tulgu su väljateenitud pensionipõli veel parem,» soovis Kivirüüt.

​Sirk tunnistas, et on lahkumise tõttu ka pisaraid poetanud. «Ma olen endast palju andnud, kuid õige aeg on anda noortele teed,» ütles Sirk. Ta rääkis, et on lahkumist juba mitu aastat kavandanud, kuid polnud seni minema saanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles