Koroonatelk Skechersi suvejooksu võistluspaigas sundis korraldajaid virtuaaljooksu kasuks otsustama

Lenel Karu
, reporter
Copy
Sketchers Suvejooks tõi 2019. aastal rajale ligi 3000 jooksufänni.
Sketchers Suvejooks tõi 2019. aastal rajale ligi 3000 jooksufänni. Foto: Jaanus Mäe

Järgmisel laupäeval, 8. augustil pidanuks toimuma Skechersi suvejooks A. Le Coqi spordihoone juures. Olude sunnil toimub  tänavu vaid virtuaaljooks, sest jooksu võistluskeskusesse paigaldatud koroonatelgis proovide võtmine ja võimalike haigestunute liikumine jooksuraja läheduses võib soodustada viiruse levikut. 

Jooksu peakorraldaja MTÜ Treenitus esindaja Jaanus Mäe sõnul tuli otsus tavajooks ära jätta raskelt.

«Otsuse tavajooks ära jätta tingis ühe asjaoluna see, et Tartu linnavalitsus andis terviseametile loa paigaldada jooksu võistluskeskusesse A. Le Coqi spordihoone ette koroonaviiruse proovivõtutelk,» selgitas peakorraldaja Jaanus Mäe. «Arutasime seda veel peatoetaja Skechersiga, samuti suhtlesime linnavalitsusega proovivõtutelgi ümberpaigutamise asjus, kuid sellise olukorra tekitamine, kus samas piirkonnas toimub jooksuvõistlus ning võetakse proov võimalikelt viirusekandjailt, on suure riskiga ja selliselt korraldatav jooksuvõistlus ei ole kellegi huvides. Linnavalitsus pooldas aga seda, et mõlemad ettevõtmised oleksid samal ajal koos toimunud,» lisas ta.

Peakorraldaja sõnul ei ole sobi koroonatelk selliste ürituste toimumispaika, pealegi liigub spordihoone läheduses iga päev lapsi ja lapsevanemaid, kes suunduvad trennidesse, ning lähedal on suur kaubanduskeskus. «Kas prioriteet on testimise asemel hoopis kedagi nakatada? Nii oleks see ilmselt juhtunud, kui oleksime otsustanud sealsamas jooksu ikkagi korraldada,» ütles Mäe.

Skechersi suvejooksu kaugjooksul ja -kõnnil (5, 10, 21,1 km) on võimalik osaleda ajavahemikus 8.–23. august (registreerimine kestab 22. augustini). Varasematel aastatel on jooksuvõistlus rajale toonud üle 3000 osaleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles