Täna hommikul Tartusse rohkem positiivseid koroonaproove ei lisandunud

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pildil pulk, millega võetakse ninast koroonaviiruse proov.
Pildil pulk, millega võetakse ninast koroonaviiruse proov. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 531 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, neist kaheksa olid positiivsed. Eilse jooksul selgus, et kolm Tartu ülikooli kliinikumi töötajat on andnud positiivse proovi. Rohkem positiivseid tulemusi ööpäevaga ei lisandunud.

Kokku laekus ööpäeva jooksul kaheksa positiivset koroonatesti tulemust. Lisaks kolmele Tartumaa juhtumile olid teised positiivsed tulemused rahvastikuregistri andmete järgi vastavalt kolm Harjumaal (kaks Tallinnas) ja üks Narvas. Ühe positiivse tulemuse puhul on maakond teadmata. Üks Harjumaa juhtum on seotud varasemate Ida-Virumaale sisse toodud juhtumitega Valgevenest, teine juhtum on seotud 18. juuli Vabanki puhanguga. Ülejäänud nakatunute puhul täpsustatakse veel asjaolusid.

1. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi neli inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud. Tervise arengu instituudi hallatava surma põhjuste registri selle aasta (2020) esialgsed andmed näitavad, et 2020. esimeses poolaastas oli 63 surma algpõhjus COVID-19. Kuna tervise arengu instituudi andmed on tagantjärele valideeritud ja kontrollitud, loetakse terviseametiga ühiselt Eestis COVID-19 tagajärjel surnud inimeste arvuks 63 inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 393 COVID-19 haigusjuhtumit 380 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 1 934 inimest. Neist 1 467 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (75,9%), 467 inimesel (24,1%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil, st ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud enam kui 119 tuhat esmast testi, nendest 2072 ehk 1,7 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata internetiaadressilt www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles