Saadjärve ääres tuli ilmsiks kahe kunstniku meelevald (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Galerii No 1 kunsti täis kuubikute taga on skulptuurid ja taamal Saadjärv.
Galerii No 1 kunsti täis kuubikute taga on skulptuurid ja taamal Saadjärv. Foto: Kristina Tamm

Taas on kunstihuvilistel põhjust Saadjärve äärde sõita, sest Äksi galeriis No 1 avati eile skulptori ja installatsioonikunstniku Eike Epliku ning maalikunstniku ja performaatori Hando Tamme ühisnäitus «Meelevaldne kunst». Teelt järve poole vaatamisel on näha kõigepealt kaks valget kuubikut, mõlemad kunstiga täidetud, ning nende taga murul on skulptuursed objektid.

Hando Tamm ja Eike Eplik galeriis No 1.
Hando Tamm ja Eike Eplik galeriis No 1. Foto: Kristina Tamm

«Kunst on jõu näitamine, tahtele allutamine, selle peale surumine. Mina ütlen sulle, mida ma näidata tahan, kuidas ning kunas. Sina oled vaataja ja allud minu tahtele, vaatad minu Teost,» on kirjas näituse saatesõnades. «Seda kunsti loon mina. Nagu hetkel vajalikuks ning parimaks pean. Ma olen meelevaldne. See on meelevaldne kunst. Ma olen looja.»

Galerii No 1 on Saadjärve ääres teist aastat tegutsev eragalerii, mis pakub suveajal vaadata kutseliste kunstnike loomingu väljapanekuid ja kuraatorinäitusi. Tänavuse hooaja esimesel näitusel «Vesi» olid oma töödega esindatud kunstnikud, keda ühendab Tartu ülikooli maaliosakond.

Eike Epliku ja Hando Tamme «Meelevaldset kunsti» saab vaadata suve lõpuni. Galerii No 1 (Äksi tee 21, Äksi, Tartu vald) on avatud iga päev kell 10–20.

Laps vaatab Eike Epliku teoseid.
Laps vaatab Eike Epliku teoseid. Foto: Kristina Tamm
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles