Nakatunuid lisandub, Tartu viirusekandjatega on lähikontaktis olnud poolsada inimest (14)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Viimastel päevadel on positiivse koroonaproovi andnud juba kolm Tartu ülikooli tudengit.
Viimastel päevadel on positiivse koroonaproovi andnud juba kolm Tartu ülikooli tudengit. Foto: Kristjan Teedema

Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 686 SARS-CoV-2 viiruse esmast testi ning juurde tuli üheksa positiivset diagnoosi.

Kahe Narvas lisandunud juhtumist ühe puhul on tegemist varasema positiivse lähikontaktsega ning teise juhtumi tagamaa on veel selgitamisel. Tartus juurde tulnud kaks nakatunut on seotud juba varem teada olnud koldega, samasse ahelasse lisanduvad ka kolm Harjumaa juhtumit. Kokku on Tartus tekkinud koldes praegu 11 nakatunut.

On suur tõenäosus, et nakatunute arv võib veelgi kasvada, sest praegu on ainuüksi Tartumaal tuvastatud juba üle 50 lähikontaktse, kellest osa on ka juba haigestunud.

Ülejäänud uute nakatunute puhul käib hetkel veel asjaolude täpsustamine.

30. juuli hommiku seisuga vajab Eestis koroonahaiguse tõttu haiglaravi kolm inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud kevadest alates 69 inimese elu. Praeguseks on haiglates lõpetatud 393 haigusjuhtumit 380 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenuks loetud 1926 inimest. Neist 1461 inimese haigusjuhtum on lõpetatud. 465 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ja ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on tehtud enam kui 118 000 esmast testi, nendest 2051 ehk 1,7 protsenti on olnud koroonaviiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet tuletab meelde, et koroonaviiruse leviku vältimiseks tuleb endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta.

Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit. COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles