Uus reisijuht viib matkajad metsa ja rappa, mägedele ja jõgedele

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kaks lehekülge Taavi Pae artiklist "Retk mööda Õ-piiri" raamatus "Matkame Eestis".
Kaks lehekülge Taavi Pae artiklist "Retk mööda Õ-piiri" raamatus "Matkame Eestis". Foto: Raimu Hanson

Tartus tegutsev Regio on kirjastanud oma reisijuhtide sarjas koroonaajastusse sobiva trükise «Matkame Eestis». Selles jagavad kogenud matkajad ja head Eesti tundjad väärt nõu neile, kes tunnevad huvi kodumaa looduses ringisõitmise ja matkamise vastu. Raamatust peaaegu poole hõlmavad mitut sorti matkaradade kirjeldused.

Matkaradu saab raamatust otsida tähestikujärjestuses alates Aegna loodusrajast ja Ahula terviserajast kuni Vilsandi matkaraja ja Vändra terviserajani.

256-leheküljelise raamatu lugude autorite hulgas on ka tartlasi. Näiteks geograaf Taavi Pae, kes viimasel ajal on tuntud kui õ-hääliku piiri tutvustaja ja rahvusatlase koostaja, ajakirja Akadeemia loodus- ja kultuuritundlik peatoimetaja Toomas Kiho, kodumaise geopeituse algatajaid Enn Veenpere, Emajõe lodjaseltsi eestvedajaid Liisa-Lota Kaivo ning jalgrattaklubi Vänta Aga asutajaliige Rein Lepik.

«Matkame Eestis» esikaas.
«Matkame Eestis» esikaas. Foto: repro

Matkajal on kasulik silmas pidada kõige muu kõrval oma ja teiste õigusi. Selleks on raamatu koostajad Merle Annov, Kaido Einama ja Leida Lepik paigutanud tähtsale kohale, üsna algusesse matka- ja reisihuvilise vandeadvokaadi  Maria Mägi-Rohtmetsa artikli «Igaüheõigus».

Reisijuhi «Matkame Eestis. Kuhu minna? Kuidas minna? 450 matkarada üle Eesti» tagakaane siseküljele lisatud taskus on voldikkaart mõõtmetega 60 x 45 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles