Jõgeva- ja Tartumaal tegutsevad ilmselt taas rändvargad

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Vudila mängumaa valvekaamerast on näha, kuidas kaks meest Vudila lähistel esmaspäeva hommikul veidi enne kella kuut ringi askeldavad ning muuhulgas rabavad kaasa ka hobusõidu aia juurest kassast raha.
Vudila mängumaa valvekaamerast on näha, kuidas kaks meest Vudila lähistel esmaspäeva hommikul veidi enne kella kuut ringi askeldavad ning muuhulgas rabavad kaasa ka hobusõidu aia juurest kassast raha. Foto: Valvekaamera kaader

Esmaspäeva varahommikul külastasid Vudila mängumaad vargad, kes viisid kaasa raha ja ühe külastaja mobiiltelefoni ning neid on alust kahtlustada ka paadi ja paadimootorite varguses. Päeva jooksul ilmnes, et ilmselt samad tegelased käisid samal varahommikul ka Kääpal ühe tööstushoone juures vargil, kus saagiks saadi autoaku.

Vargad jäid kaamerasse nii Vudila mängumaa juures, kui ka Vudilast paarikümne kilomeetri kaugusel asuval Kääpal, Mäerand grupi tootmishoone ees. Mõlemad salvestised jõudsid sotisaalmeediasse ning neid võrreldes tundub tõesti, et esmaspäeva varahommikul Kääpal ja Vudilas tegutsenud kaks varast on samad mehed.

Samal hommikul, mil vargad külastasid Vudila mängumaad, läks Lemberi teada Kaiavere järve äärest kaduma paat koos mootoriga ning lisaks veel üks paadimootor.

Kääpal Mäerand grupi tootmishoone ees murdsid vargad esmaspäeval sisse seal seisnud sõiduautosse Audi ning varastasid autolt aku. Turvakaamera salvestiselt on näha, et mehed kulutasid autokapoti avamiseks pigem jõudu kui mõistust ning seetõttu sai varaste kätetöö tõttu kannatada ka kapoti sulgemismehhanism.

Politsei on vargustest teadlik, kuid praegu pole veel kindel, kas juhtumid on omavahel seotud. Uurimine käib.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk vahendas, et lisaks esmaspäevastele juhtumitele Vudilas ja Kääpal uurib politsei kaht möödunud nädalal Jõgeva vallas toimepandud vargust. «Need olid mõlemad Torma alevikus, kust varastati jalgratas ja tööriistu,» vahendas Virk.

Ta lisas, et praegu ei ole veel kuriteos kahtlustatavana kedagi kinni peetud, uurimine ja tõendite hankimine alles käib.

Mullu augustis pidas politsei kinni kolmeliikmelise seltskonna, keda oli alust kahtlustada Jõgevamaal vähemalt seitsmes sissemurdmises. Varaste saagiks läksid toona peamiselt tööriistad ja väärisesemed. Vargustega tehtud kahju küündis 30 000 euroni.

Teada on, et vähemalt üks tegelane, kes mullu korduvalt Jõgevamaal taludesse sisse murdis, ning tegi sellega ligi 6000 euro suuruse kahju, sai karistuseks kahe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles