Tartu koroonakolle laieneb (36)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Vaade Tartu Kaubamaja katuselt Emajõele.
Vaade Tartu Kaubamaja katuselt Emajõele. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Viimase ööpäeva jooksul tehti Eestis 553 koroonaviiruse esmast testi, lisandus viis positiivset testi tulemust. Kolm nakatunut lisandus Tartusse ja on seotud 24. juulil diagnoositud juhtumiga.

Kõik sai alguse 18. juulil, mil haigustunnustega naine käis Tartus ringi ja nakatas ööklubis Vabank oma lähikondlasi. Sealt sai nakkuse ka politseiuurija poeg, kes viiruse omakorda koju viis. 

Nüüdseks on tegemist koldega, kus koroonapositiivseid on viis. Viimane selle kolde nakatunutest viibis hoolimata isolatsioonikorraldusest veel esmaspäeval Narvas ja külastas sealseid kohti – Ingeri hotelli, Vaba Lava ning Fama keskust (sealhulgas KFC-d). Haigusnähud olid isikul kogu Narvas käigu aja.

Terviseameti Lõuna regionaalosakonna juhataja Tiia Luhti sõnul lisandus eile Tartu koroonakoldesse lisaks politseiuurijale veel üks inimene. Siiani pole täpselt teada, kui paljude inimestega viis viirusesse nakatunut on kokku puutunud.

Kindel on see, et kolle ja nakatunute ring laieneb lähipäevadel veelgi. «Kahjuks pean kinnitama, et lähikontaktsete ring on üsna lai,» sõnas Luht. «Juba praegu on teada, et on veel haigustunnustega inimesi, kes lähevad alles testi tegema.»

Luht kinnitas, et terviseamet ei tolereeri vastutustundetut käitumist, kus viirusekandja seab ohtu teised inimesed. «Täna analüüsime ja arutame selle inimese käitumist.»

«Kui vastutustundetus läheb üle piiri, siis sellel peavad olema konkreetsed tagajärjed,» ütles Tartu abilinnapea Mihkel Lees ja lisas, et haigustunnustega inimesed ei tohi minna meelelahutust otsima. 

Tartu linnapea Urmas Klaas lisas, et haigustunnustega inimene ei või minna tööle ega ka mitte poodi ning peab omale perearsti kaudu korraldama testi tegemise. «Peame hoidma kinni kehtivatest reeglitest, hoidma distantsi ja desinfitseerima käsi,» ütles ta. 

Linnapea rääkis, et täna on nõupidamine terviseametiga, kus Tartu koroonakolle on arutelu all. Millest täpselt räägitakse ja mida otsustatakse, selgub pärastlõunal. 

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles