Üle Väikese väina ujusid kõige kiiremini ja kõige aeglasemalt tartlased

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Võistluse ankrunaine Malle Elvet finišis.
Võistluse ankrunaine Malle Elvet finišis. Foto: Risto Mets

Laupäeval leidis avaveeujumise seeriavõistluse raames aset juba 27. üle Väikese väina ujumise võistlus, kus stardis oli 187 avaveeujujat. Kaks tartlast mahtus esikolmikusse ning ka viimasena tuli veest välja Tartu ujuja.
 

Start üle Väikese väina ujumisvõistlusele anti täna pärastlõunal Muhumaalt Vahtna sadamast, kust võistlejad võtsid suuna 2,3 kilomeetri kaugusele Orissaare sadamasse Saaremaal.

Selle maa suutis kõige kiiremini läbida tartlane Kregor Zirk, kel kulus väina ületamiseks 25 minutit ja 34 sekundit. Teadagi, et tegemist pole harrastussportlasega, sest Eesti ujumiskoondislase Zirgi nimele kuulub praegu seitse Eesti rekordit. Täna sai Zirk aga ühe rekordi oma nimele veel lisaks. Nimelt tegi ta ajaga 25 minutit ja 34 sekundit üle Väikese väina ujumise võistluse rekordi.

Teise koha saanud Kaspar Helde kaotas võitjale poolteist minutit ning kolmanda ajaga jõudis Vahtnast Orissaarde ujuda samuti tartlane Sander Paavo, kel kulus selleks 27 minutit ja 37 sekundit.

Viimasena tuli võistlusel veest välja teenekas Tartu talisupleja Malle Elvet, kel kulus Väikese väina ületamiseks 1 tund 29 minutit ja 24 sekundit.

Merevesi oli võistluspaigas 18 kraadi, kuid võistlejad pidid üsna palju vaeva nägema, sest tuuline ilm tekitas väinal üsna parajad lained, mis ujumist veidi segasid. Kõik, kes võistluse lõpetasid, said preemiaks sooja suppi ja suitsulesta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles