Ootamatult Vanemuise peadirigendi ametist lahkuv Paul Mägi juhatab vabaõhukontserti

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Paul Mägi ja Vanemuise sümfooniaorkester teatri suure maja laval proovis.
Paul Mägi ja Vanemuise sümfooniaorkester teatri suure maja laval proovis. Foto: Laila Kaasik

Vanemuise muusikajuht ja sümfooniaorkestri peadirigent Paul Mägi juhatab pühapäeval Kassitoome orus kontserti, mis jääb tema viimaseks esinemiseks selles ametis. Intervjuus kiidab ta vanemuislastest muusikuid ja Tartu publikut ning avaldab rahulolematust selle üle, kuidas ta sai ootamatult teada, et peab peadirigendi kohast loobuma.

Mis saab Paul Mägist pärast nädalavahetuse kontserti ja Vanemuise lepingu lõppemist 31. juulil? «Et äraütlemine toimus nii äkki, ootavad mind ees ainult külalisesinemised. Tegevust on plaanitud Itaalias, Rootsis, Jaapanis ... Aga eelkõige teeb plaane viirus,» vastas dirigent.

Intervjuu ilmub reedeses Tartu Postimehes.

Kontsert tasuta pääsmetega

Paul Mägi juhatab Vanemuise sümfooniaorkestri kontserti, mis toimub pühapäeval, 26. juulil kell 20 Kassitoome orus .

Kavas on polonees Pjotr Tšaikovski ooperist «Jevgeni Onegin», avamäng Giuseppe Verdi ooperile «La forza del destino» («Saatuse jõud»), Bartolo aaria «La vendetta» Wolfgang Amadeus Mozarti ooperist «Le nozze di Figaro» («Figaro pulm») - solist Priit Volmer (bass), Aram Hatšaturjani valss Mihhail Lermontovi draamale «Maskeraad», avamäng Johann Straussi operetile «Mustlasparun», Johannes Brahmsi «Ungari tantsud» nr 5 g-moll ja nr 6 D-duur, Rocco aaria «Hat man auch nicht Gold beineben» («Kui sul pole kulda taskus») Ludwig van Beethoveni ooperist «Fidelio» - solist Priit Volmer, intermetso Gerónimo Giménezi ooperist «La Boda de Luis Alonso» («Luis Alonso pulm»), traditsionaal «When The Saints Go Marching In» («Kui pühakud marsivad») Paul Mägi töötluses - solistid Priit Volmer, Lembit Saarsalu (saksofon) ja Jürmo Eespere (klaver) ning Morosuse aaria «Wie schön ist doch die Musik» («Kui kaunis on ikkagi muusika») Richard Straussi ooperist «Die schweigsame Frau» («Vaikiv naine») - solist Priit Volmer.

Vanemuise teatel on alguses kontserdi ühe solistina välja kuulutatud Koit Soasepp haigestunud, mistõttu on soleerima kutsutud rahvusooperi Estonia bass Priit Volmer. - Täiendus tehtud 24. juulil kell 10.42.

Kontserti konfereerib tavakohaselt Hannes Kaljujärv.

Kuulata saab tasuta pääsmetega, mida oli võimalik soetada piiratud arvul Vanemuise kodulehelt või teatri suure maja kassast. Pääsmed on otsas.

Sissepääs publikule avatakse kell 18.30. Eesti TV näitab salvestist samal õhtul kell 22.

Pühapäeval kell 8-24 on autodele liikluseks suletud Karl Ernst von Baeri tänav alates Näituse ristmikust ning kell 18-22 Oru ja Karl Ernst von Baeri tänav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles