Riia ringi tulevik selgub sügisel (10)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Lõunakeskuse juures asuval ringteel on tipptundide ajal liikluskoormus niivõrd suur, et Tallinna poolt lähenejad peavad enne ristmikule jõudmist üsna pikalt ootama. Lahendus ehk ringtee ümberehitamine kolmetasandiliseks, on veel lahtine.
Lõunakeskuse juures asuval ringteel on tipptundide ajal liikluskoormus niivõrd suur, et Tallinna poolt lähenejad peavad enne ristmikule jõudmist üsna pikalt ootama. Lahendus ehk ringtee ümberehitamine kolmetasandiliseks, on veel lahtine. Foto: Sille Annuk

Lõunakeskuse naabruses asuva Riia ringi suur ümberehitus pidi algama sel aastal, kuid valitsus võttis selle töö riiklikust teehoiukavast välja. Pole teada, kas valitsus selleks väga vajalikuks tööks järgmisel aastal raha leiab.

Riia ring on Eesti õnnetusterohkeim ringtee ning Tartu ja ka riigi üks olulisim liiklussõlm. Sinna jooksevad kokku Tartu–Tallinna–Võru–Luhamaa ja Jõhvi–Tartu–Valga maantee, millel iga päev sõidab lisaks piiripunktidesse suunduvatele veokitele läbi tuhandeid sõiduautosid.

Juba mitu aastat on räägitud, et Riia ringristmiku ohutumaks muutmiseks ehitatakse see kolmetasandiliseks: kaks tasandit jäävad autodele ja üks jalakäijatele. Veel möödunud aastal oli kindel, et tänavu algab ehitus, kuid nii linnale kui tartlastele ootamatult tõmbas riik hilissügisel sellele üle 20 miljoni euro maksma minevale projektile pidurit.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles