Tartlaste veest asutakse otsima koroonaviirust

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapp ütles, et koroonat või narkootikume nende laboris reoveest otsida ei saa, küll aga võetakse selles laboris iga päev joogi- ja reovee muid proove.
Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapp ütles, et koroonat või narkootikume nende laboris reoveest otsida ei saa, küll aga võetakse selles laboris iga päev joogi- ja reovee muid proove. Foto: Sille Annuk

Tartu, Võru ja Kuressaare reoveest võeti aprilli keskel koroonaproovid. Kui Võrus ja Saaremaal levis koroona kevadel võrdlemisi laialdaselt, siis Tartus seda ei juhtunud. Seda kinnitasid ka reovee analüüsi tulemused: ainsana oli toona proov negatiivne ehk koroonavaba Emajõelinnas. Varsti asuvad teadlased uurima kogu Eesti reovett, et teada saada, kui levinud on meil see viirus.

Tartu veevärk pöördus kevadel ise analüüsitegijate poole. See oli hea võimalus teha kindlaks, kui laialdaselt koroona Tartus levib, selgitas ASi Tartu Veevärk juhataja Toomas Kapp.

Hiljuti soostus ka valitsus Tartu ülikooli teadlaste ettepanekuga otsida reoveest koroonat. Projekti hakkavad juhtima Tartu ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professor Tanel Tenson ning molekulaarse ökoloogia vanemteadur Veljo Kisand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles