Liiklusreid Tartu- ja Jõgevamaal paljastas kümneid rikkumisi

Tartu Postimees
Copy
Liiklustalgud.
Liiklustalgud. Foto: Elmo Riig

Laupäeval korraldas politsei Tartu- ja Jõgevamaal 12-tunnise kontrollaktsiooni liikluse rahustamiseks ja liiklusrikkujate tuvastamiseks ning tabas taas hulga autojuhte, kes ülatasid lubatud kiirust või olid alkoholi pruukinud.

Reidi käigus tuvastas politsei Tartumaal 48 kiirusületajat, kellest enamik ületas lubatud piirkiirust 20–40 km/h. Jõgevamaal andsid tooni alkoholi pruukinud autojuhid: tabati neli roolikeerajat, kes olid alkoholi tarvitanud. Alkomeetrisse pidi puhuma üle 1000 autojuhi. Lisaks selgitati, et ühel kiirust ületanud autojuhil olid narkootikumide tarvitamise tunnused. Kontrolli käigus avastati ka kaks juhtimisõiguseta sohvrit.

Veel tuvastati üks raskeveokijuht, kes rikkus töö ja puhkeaja nõudeid. Üks veos ei olnud nõuetekohaselt kinnitatud, üks sõiduk ülevaatuseta, üks sõiduk registreerimata, üks autojuht turvavööta ning ühel juhul ei kasutatud autos nõuetekohaselt laste turvavarustust. Kokku tuvastati üle 60 liiklusrikkumise.

Tartu patrullitalituse juht Argo Arukase sõnul on selline tulemus on murettekitav. «Ka ülemöödunud nädalavahetusel viisime läbi sarnase mahuka kontrollaktsiooni,» rääkis ta. «Siis avastasime 80 liiklusrikkumist, millest suurem osa olid ulatuslikud kiiruse ületamised. Samuti tuvastasime neli alkoholi pruukinud ning ühe narkootikume tarvitanud autojuhi. Narkootilist ainet avastasime sõidukitest kokku kolmel juhul.»

Politsei jätkab sarnaste suurte liiklusoperatsioonidega Lõuna-Eestis ka edaspidi, et ohtlikud juhid liiklusest eemaldada ning tagada teiste liiklejate turvalisus meie teedel ja tänavatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles