Korteriomanik päästis üürniku tulekahjust (1)

Tartu Postimees
Copy
Päästjad kustutasid Põhja puiestee korteris süttinud elutoa sisustuse. Põlengu põhjustas ilmselt hoolimatu suitsuga magama jäämine.
Päästjad kustutasid Põhja puiestee korteris süttinud elutoa sisustuse. Põlengu põhjustas ilmselt hoolimatu suitsuga magama jäämine. Foto: Lõuna päästekeskus

Nädalavahetus tõi päästjatele mitmeid väljakutseid põlengutele.

Reedel kella 12 ajal leidsid päästjad tulekahju teate peale Tartu vallas Maramaa külas lõkke, kus põletati ehitise jäänuseid ja vana mööblit. Keskkonda saastav lõke kustutati ja valega, et keskkonnainspektsiooni luba on põletamiseks olemas, pääseda püüdnud jäätmepõletajate lõke kustutati.

Kella 13 ajal süttis Elvas Tartu maanteel elumaja köögis toidu tegemisel potis õli. Päästjate saabumise ajaks oli pliit välja lülitatud ja põleng sumbus. Süüa olid 9- ja 11aastane poiss olid juhtunust ehmunud ja üks nendest ka kergeid põletushaavu saanud. Päästjad vestlesid poiste emaga ohutuse teemadel.

Kella 16 ajal teatati, et Tartus Põhja puiesteel tuleb kortermaja aknast paksu suitsu. Päästjate saabumise ajaks oli põleva korteri omanik korteris olnud 58-aastase üürniku tulekahju eest välja tõmmanud ja sellega tõenäoliselt päästnud mehe elu. Päästetöötajad kustutasid elutoa süttinud sisustuse. Põlengu põhjustas ilmselt hoolimatu suitsuga magama jäämine. Korterist puudus kahjuks suitsuandur.

Kella 18.30 ajal süttisid Tartus Kastani tänaval kogemata laste sisse lülitatud pliidil puidust asjad ja riided. Põleng kustutati enne päästjaid, kes ruumid tuulutasid ja tuleohutuses veendusid. Pliidile on ohtlik panna põlevmaterjalist asju, mis seadme käivitumisel süttiks.

18. juulil hävis Põhja-Sakala vallas Kerita külas tulekahjus kilest ja puidust tehtud saun. Sauna kütteseadme paigaldamisel ei olnud arvestatud tuleohutusnõuetega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles