Noored otsivad pingsalt suveks tööd, aga neid ei vaja pea keegi (5)

Kerli Soe
, suvereporter
Copy
Tartu ülikooli matemaatikatudeng Erki Kuus (23) ei leidnud suveks erialast tööd ning otsustas erialakauge ameti vastuvõtmise asemel kirjutada lõputööd ja nautida suve.
Tartu ülikooli matemaatikatudeng Erki Kuus (23) ei leidnud suveks erialast tööd ning otsustas erialakauge ameti vastuvõtmise asemel kirjutada lõputööd ja nautida suve. Foto: Kerli Soe

Eelmise aastaga võrreldes on noortel tänavu palju raskem tööd leida: sotsiaalmeedia gruppides seisavad vaid tööotsijate elulood, tööpakkumistest pole märkigi. Kui neid leidubki, on pakkumistes rõhutatud, et palgatakse vaid pikaaegne töötaja. Sama nukker olukord on suvetööliste tööportaalides – neid lihtsalt ei vajata. Mida peaksid tegema noored, kes soovivad raha teenida? Ja kas tõesti isegi see noor, kes näitab tööandja suhtes initsiatiivi, ei leia sobivaks ajaks tööd?

Tartu ülikoolis kolmandal kursusel matemaatikat tudeeriv Erki Kuus (23) on seni töökohad leidnud tutvuste kaudu. Ta on töötanud pere põllumajandusettevõttes, spordikohtunikuna ja müügisekretärina mööblipoes. See suvi on noormehel aga vaba, kuigi ta hakkas endale tööd otsima juba talvel.

Tartlanna Liis Tobreluts (20) on töötanud kuus suve järjest. Ta alustas maasikakorjajana oma perefirmat abistades, oli klienditeenindaja kohvikus ja toidupoes. Töökohad on ta endale ise leidnud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles